Све је почело када је Јован Марић пре извесног времена у јавност изнео информацију да његов син Матеја (20) кога је добио у трећем браку са психијатром Данијелом Тиосављевић, поднео захтев да се он исели из стана, будући да му је отац поклонио стан када је имао седам месеци, након разговора са својом тадашњом супругом.

Фото: В. Данилов

 

- Имао је седам месеци и супруга је рекла: "Ти кад умреш, десиће се то можда пре и него што мислимо, не могу ја да мислим и да се судим са твојим ћеркама око наследства, препиши нешто сину". Ја сам наравно сматрао да је она исправно инсистирала, и уговором о поклону преписао сам овај стан сину. Видите да је велики, квалитетан, лепо опремљен. То није уобичајно, али нисам се обезбедио реченицом у уговору да имам права да боравим у њему до смрти. Тек сам се оженио, дете има седам месеци, ко ће да размишља о разводу и смрти, није ми то падало на памет. Али да ми је адвокат рекао да је то корисно написати, урадио бих то, сигурно - рекао је.

На тврдње да је у власнички лист стана уписана његова друга супруга, Александра, те и да је претходно поништен уговор о поклону између њега и сина Матеје, каже да се све то дешавало током његове борбе са корона вирусом, те и није сигуран шта се све издешавало.

- Друга супруга ми је рекла да је била нека зврчка, али ми је објаснила да се ништа не секирам, али да је најбитније да комшије знају да живим у њему. И да је то мој стан, а то ко је на папиру власник, да ли син, ил она, јер она је заједно са мном куповала овај стан, није битно. Њен део код куповине сам давно регулисао - нагласио је он.


Дружбеница из Нигерије


И можда би овде било све најјасније, да са Јованом Марићем већ четири године не живи девојка из Нигерије- Оњебући Јукериа. Како је наш познати психолог рекао, она се код њега налази у својству госта, да му се нађе око спремања хране, чишћења куће и осталих ствари које не може сам да обавља.

Сличну ствар, рекао је пре неколико година током гостовања код новинара Драшка Аћимовића у емисији "Под сјајем звезда".

"Она је моја познаница, коју сам упознао за време мог службовања у Абуџију, главном граду Нигерије, а која је пре два месеца дошла у госте код моје породице са жељом да упозна Европу и научи српски језик. Она је пријатна и добра особа коју сам сретао у Нигерији док сам био амбасадор. Приближних је година као и моја ћерка, са којом се и дружи, тако да нема говора о некој емотивној вези", рекао је професор др Јован Марић том приликом.

Како је навео, она пре доласка у Србију никада није путовала ван Нигерије, те је он у договору са породицом решио да је угости код себе у дому. Том приликом, сместио ју је у своју некадашњу спаваћу собу, коју је опремио са огледалима на плафону током брака са трећом супругом. Поред плафона, огледала се налазе са обе стране зида, као и на орману који се налази насупрот кревета. У том делу се такође налазе и врата која воде до његовог кабинета, односно, данас собе у којој спава и ради.


Како је рекао тада, српски још увек није добро савладала. Са друге стране, кухињу је заволела на први залогај.

 

"Научила је да мало за сада. Зна да каже "хвала", "молим", "изволите". Од српских јела воли само љуто јер је на то навикла у Нигерији. Воли роштиљ, ћевапе, али и наш бурек", открио је професор Марић навике своје дружбенице.

Да Јукериа вредно учи и да је факултет схватила веома озбиљно, најбоље говори чињеница да даје све испите на време. Наиме, она се ове године успешно уписала на трећу годину факултета, смер "Хотелијерство", где је према ранг листи видљиво да је добар студент, који је у прве две године зарадио максималан број поена.


Поред тога, увидом у њен Инстаграм профил, види се да води активан друштвени живот, те и да путује по Европи. Да ли је на путовања ишла са професором Марићем или неким другим, не знамо, пошто се на свим фотографијама види само она.

 

На скоро па свим фотографијама, увек је лепо обучена, увек у тесну одећу која истиче њене атрибуте.


Да се одомаћила у спорном стану, види се и по снимку насталом у септембру прошле године, а на којем се види како у друштву пријатеља из Африке и Србије, прославља рођендан.

 


Оно што ипак највише упада у фокус јесте да је на већини фотографија на свом профилу сама, или у женском друштву.

 


Како је др Марић јуче рекао, она наводно није упозната са његовим плановима да ако буде морао да изађе из стана, остане у ходнику. Ако ипак до тога не дође, према његовим речима, велика је вероватноћа да ће се симпатична и атрактивна Нигеријка вратити кући након окончања студија у Београду.

 

Агонија професора Марића


Током интервјуа, психолог Марић спровео нас је кроз свој дом, који је купио у браку са другом супругом, а у којем је након развода са њом, наставио да живи са трећом супругом, која данас од њега, како је рекао, преко сина потражује стан који није желео да јој препусти након што су се развели.

-Они кажу да сам ја њих истерао из стана. А она је покупила сина и отишла код сестре. Она је рекла, "нећу више да живим са тобом, разводимо се, не волим те више, нема основа да живимо заједно, излази из овога стана". Рекао сам јој да има право, али да нећу да се иселим из овог стана: "Као што знаш, био сам ти директор, имао сам велику плату, стан сам купио заједно са претходном супругом, према томе она има већа права него ти", Тад ми је рекла да ћу се иселити и да ћу "видети још" - открио је он позадину размирица са бившом супругом.

(Блиц)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".