Он је у интервјуу за "Вечерње новости" проговорио о својој болести и одлуци да се оперише у Црној Гори.

- Идем срцем цео живот, певајући и живећи. Верујем да ће више труда уложити лекари у Подгорици, који ме знају и кроз песму, и као човека, уметника и суграђанина, него негде на западу. Одете тамо, велике паре дате, и људи то одраде, сигурно, добро, али нема ту емоција. Хирургија је занат. Зато сам одлучио да, и поред много пријатеља, људи који су заиста хтели да ми буду на услузи, то урадим овде. Што бих ја сад тражио нешто посебно? Не видим никакав разлог - рекао је Калезић и открио да не зна када се разболео.

Фото: А. Станковић

 

- Ја сам то случајно открио, имао сам друге проблеме. То се десило пре неколико месеци. Не волим да причам о томе. Сваки човек има свој живот, то је тачно, али, толико има болесне деце. Непримерено ми је да се томе придаје важност. Има права и уметник да се разболи.

Калезић је одговорио и на питање да ли је задовољан како је приказан у филму "Тома", који је постао велики биоскопски хит.

Фото: А. Кујучев

 

- Шта ја има да будем задовољан... Не ради се ту о мени, нити о било коме од колега. Ради се о једном времену и човеку који га је обележио. Био је симбол тог времена, давао је целог себе кроз те песме. Био је много нормалнији од многих "обичних" људи. Филм ме је дирнуо до те мере да треба сви да имамо поштовање према Драгану Бјелогрлићу, који је нашу професију вратио из понора на пиједестал. Успео је  да покаже, кроз једно време и кроз неке ликове, другачију слику о свему томе. Привилегован сам што сам био близак са Томом, и што сам у старту знао да његове мане претварам у врлине, а никако да га осуђујем. Волео сам га као уметника, због оног што је стварао, и таквог сам га спознао рано. Он је својим животом платио такву врсту живота који је изабрао - објаснио је Калезић.

(Вечерње новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".