Преминуо је Владислав Канић, аутор незваничне химне Срема, "Има један кућерак у Срему".

Овај познати песник и кантаутор је рођен 18.11.1941. године и одрастао у Земуну, пише Ин Медија. Као талентовани музичар, давне 1986. је отишао у Норвешку да одради двомесечну тезгу, а тамо је остао 40 година. Радећи као грађевински инжењер изградио је многе зграде, мостове и нафтне платформе.

Паралелно са студијама, музиком је почео да се бави раних шездесетих. На Омладинском фестивалу у Суботици 1963. године освојио је награду публике, а на Београдском пролећу је дебитовао 1967. године.

Фото: Новости

 

Од њега се опраштају и колеге са естраде, а читуљу у "Вечерњим новостима" објавили су естрадни менаџери Драгослав Гане Пецикоза и Саша Чамур, певачи Душан Свилар и Растко Аксентијевић.

- Заспао и отишао у Рај, где и припадају такви људи, наш Владо, господин композитор и певач. Оставио нам је "Кућерак у Срему" и његову љубав према музици, пријатељима и Срему. Ми знамо да ћемо се опет срести, јер у својој песми нам је рекао "вратит ћу се на леђима моруне, мој Земуне". Увек ћемо те се сећати и причати све оне приче које си волео и слушати и отпевати у твојим дивним песмама - написали су они у последњем поздраву.

Канић је од почетка своје кантауторске каријере написао многе хитове који се и данас слушају, а међу њима и чувени „Кућерак“.

Објавио је бројне збирке поезије, међу којима су и "Ране у души" и 2Ране у глави".

БОНУС ВИДЕО: