"Трагач" Жарко Стевановић се прошлог августа оженио својом дугогодишњом девојком Јеленом Јанковић, што је тада потврдио путем друштвених мрежа. Шест година су били заједно пре венчања, а њихова прича је права филмска. Упознали су се на једном концерту и тако је све почело.

- Отишао сам да бих помогао другу, мом пријатељу из квиза, а Јеленином са факултета. Имао сам задатак да "одвучем" Јелену на страну, да би он могао да се удвара њеној другарици. На крају од њихове романсе није било ништа, а међу нама се родила љубав - испричао је Жарко Стевановић, а она се надовезала:

 

Фото: Јутјуб принтскрин/Damjan Petrovic

 

 

- Никада нисам успела да га наговорим да почне да слуша музику уз коју смо се упознали, иако је понекад пустим код куће. Иначе, морам да кажем да је Жарко пажљив и романтичан. Увек се сети важних датума, нема потребе да га подсећам. Додуше, толико дуго смо заједно да смо скоро престали да обраћамо пажњу на те ствари. Међу нама је од првог тренутка постојала нека енергија. Просто, осећали смо да би требало поново да се видимо. Пошто тај наш друг није био у Београду за викенд, нашли смо се тек после два дана. Срећом, те године је "Беер фест" због лошег времена трајао дан дуже. У супротном, питање је како би се све одвијало.

 

 

- Јелена верује у судбину и сигурна је да бисмо били заједно. Ја не верујем у судбину, али делим њен став да смо рођени једно за друго - додаје Жарко, који се на први поглед заљубио у њене очи.

- Већ после неколико минута разговора било ми је јасно да имамо бројна заједничка интересовања и да у потпуности одговарамо једно другом - рекао је тада за "Хелло".

Никада се нису посвађали, како истичу. Пре пет година почели су да живе заједно и то је био први озбиљан тест.

- Били смо врло млади када смо почели заједно да станујемо, имали смо 23 године, али све је некако ишло постепено и природно. Када бисмо одлазили једно код другог, морали смо да носимо ствари, књиге за факултет, лаптоп... Схватили смо да ћемо себи олакшати ако будемо на истој адреси. У свакој вези, па тако и у нашој, кључни су разговор и толеранција. И кад не мислимо исто, успевамо да нађемо компромисно решење. Све радимо тимски и то даје резултате - објаснио је Жарко за поменут медиј и додао:

 

 

- Када је уведен локдаун, два месеца смо били у кући, усмерени једно на друго. С обзиром на то да сам ја интровертан тип личности, та два месеца памтим као најбољи период у животу, док су Јелени недостајали друштво и комуникација са људима. Међутим, што се тиче нашег односа, апсолутно није било никаквих проблема. Морам признати да ми она не парира по квизашком знању, али далеко ме надмашује у другим стварима, као што су кување или математика. Слободно могу да кажем да се надопуњујемо, а то је обавезан део сваке везе.

Момак великог знања одрастао је у насељу Велики Мокри Луг, и то са мајком, десет година старијом сестром и братом. Његов отац изненада је преминуо два и по месеца пре него што се Жарко родио, тако да, нажалост, није стигао да га упозна.

БОНУС ВИДЕО: