Културолошке разлике између момка из великог града и девојке из провинције, ако су и постојале, никада нису биле уочљиве све до самог венчања...

- Били смо у вези четири године пре него што смо одлучили да се венчамо. Она је дивна девојка из пристојне породице и мада сам знао да је одрасла у "малој средини" искрено сам био изненађен када сам на почетку открио да је невина. Морам признати, мало ми је то годило, допала ми се идеја да није била ни са ким пре мене - започиње своју исповест.

Младић додаје да је имао стрпљења па је тако и након две године везе дочекао и да имају интимне односе.

- Била је стидљива у почетку, али како се временом опуштала, постајала је све слободнија и могу рећи да је се*с био фантастичан. Много бољи него са искусним девојкама са којима сам био пре ње - прича овај момак.

Фото: П. Милошевић/Илустрација

 

Веза је сваким даном постајала све чвршћа, породице су им се упознале, а није било назнака да ће то што су одрасли у различим срединама и што су другачије васпитавани представљати проблем.

Све док нису одлучили да направе свадбу.

- Први проблеми су се јавили када смо се договарали око свадбе. Ја сам хтео да са "маторцима" идемо на ручак, а да за друштво направимо журку. Она је желела традиционалну свадбу, све по реду: црква, матичар, купола од шампањца, жива музика... Иако то није баш мој "фазон" пристао сам. Ако ће то да је усрећи што да не? Није била то нека велика жртва коју је требало да принесем - наставио је своју причу.

Договор је ипак постигнут.

- Све смо се договорили, закупили смо велику салу, јер њени имају многобројну родбину коју су желели да испоштују. Тада сам приметио да су њени родитељи почели за мрвицу више да се мешају него што ми је било по вољи. Имали су примедбе на јеловник, нису пристајали на онај класичан "ресторански", већ је морало да буде печења и сарми. Ок, ништа страшно, мислио сам. На крају крајева, први пут удају ћерку и верујем да су годинама уназад планирали како ће тај дан да изгледа. Заиста сам се трудио да их разумем, и моје родитеље сам убедио да се ни они не обазиру, нити мешају. Нека буде како млада жели - рекао је младић.

Фото: Профимедиа

 

А онда је дошао дан венчања... И ситуација коју овај младић више није могао да прећути.

- Поштујем свачије обичаје, али ово нисам могао да прећутим. На дан венчања, њени родитељи су ми рекли да су одредили особу која ће седети испред сале и пописивати поклоне. И не само то! Ко донесе новац, на лицу места ће се коверта отварати и уписивати ко је колико дао. То је била кап која је прелила чашу! Мислим да ми је притисак скочио на 300. Толико сам се изнервирао - каже момак.

Додаје да се и дан данас разбесни кад се сети свега:

- Потпуно сам полудео, први пут сам се супротставио њеним родитељима и рекао да нема шансе да као највећи "сељаци" пописујемо шта нам је ко донео на поклон. Тада је настао хаос, њени су скочили да бране своје обичаје, а онда су се први пут умешали и моји... Пале су увреде... Ма општи пакао! А она је само ћутала... Када сам је упитао шта мисли, почела је да плаче, рекла је да су њени планирали свадбу још откако је била девојчица и да не жели да их разочара...

У тренутку када је видео да плаче, момак каже да је схватио да има два избора - или да настави да тера по свом и на крају остане без жене коју воли или да "прогута кнедлу" и попусти. Одабрао је ово друго.

- Јесте она из Пожаревца, знам да су тамо обичаји другачији... али ово нисам очекивао. Како је могуће да јој то није сметало? Како је могуће да је није било нимало блам, како не види колико је то увредљиво, ма немам другу реч да употребим него сељачки.... Не знам - каже овај момак и додаје да иако су и данас у браку, да су генерално срећни, ипак јој никада није опростио што је дозволила да се тако осрамоте на свадби и што се није успротивила родитељима.

Фото: Профимедиа

 

Ова прича поделила је кориснике мрежа на два табора. Једни су апсолутно стали на његову страну, а чак су и сугерисали да је требало све да обустави јер је млада показала да ће стално слушати родитеље. А било је и оних који су сасули "дрвље и камење" на њега, називајући га снобом...

И једни и други су жестоко заступали своје ставове.

- Што онда ниси нашао неку Београђанку ако ти је то било исувише сељачки - написао је један корисник.

- Да, а ви Београђани сте баш фини и културно васпитани. Видим кад дођете на неку свадбу на селу, па се распојасате уз народњаке, све пуца од културе - надовезао се други корисник.

Било је и оних који су сматрали да гест њених родитеља јесте био непримерен, али да је најважније како се они слажу у колико се воле.

- Понекад мораш нешто и да прећутиш. Брате, имао си среће да си највећу глупост одмах прегрмео. Важно је да се волите, све остало је небитно - написао је један корисник.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: