Секретаријат за инспекцијске послове уручио је решења о уклањању власницима ових сплавова и сад се чекају решења о извршењу. Постоји процедура која мора да се испоштује.

Ово су следећи кораци у оквиру уређења Савског шеталишта на Новом Београду које најављује градоначелник Београда Александар Шапић. Он каже да је по други пут одложена набавка за одвожење сплавова јер се појавила још једна фирма која се бави овим послом.

- До тада свима искључујемо струју и воду, што до извршних решења није било могуће јер су то прикачили пре пет или шест година, иако су били нелегални - истиче градоначелник Шапић.

- Нажалост, ови који су излицитирали да буду прикључени и спремили се да плаћају, биће такође искључени док се не омогући да ослободимо њихову локацију и направимо легалан прикључкак.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

 

Он је подсетио да је Управни суд донео одлуку да се зауставе радови на Савском насипу док се не одлучи да ли је прекршен закон, као што су поједини грађани тврдили и блокирали мајсторе.

- Уколико Управни суд каже да та дозвола коју смо ми добили, по принципу на који је издавана у последњих шест, седам година за све радове на насипу није валидна, ми ћемо да питамо какву дозволу да извадимо. Ми од тих радова нећемо да одустанемо.

Први човек престонице каже да не мисли да сплавови треба да нестану са наших река, али да мора да се уведе ред, да их буде мање, те да се поштују и безбедносни услови јер, према његовим речима, ниједан то сад не испуњава ни естетски, ни еколошки.

- Зато је Савско шеталиште огледно, да падне са 100 сплавова, на 28, да се коначно види река, да нема оног ђубрета, да сви имају филтере за пречишћавање воде, легалне прикључке и да шеталиште буде уређено - закључује Шапић.

БОНУС ВИДЕО:

ПРОВОКАЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Срби који мирно протестују узнемирени

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".