Крчање у стомаку је звук гасова или честица хране који се крећу кроз ваш дигестивни тракт. Када једете, ваша црева померају храну и течност тако што се скупљају и опуштају. Након варења хране ваша црева настављају да померају ваздух дуж вашег дигестивног тракта, стварајући звукове тутњаве.

Фото: Профимедиа

 

 

Једноставно, крчање у стомаку значи да нисте јели неко време. Црева увек раде на кретању хране и ваздуха кроз тело. Дакле, већа је вероватноћа да ћете чути звукове када сте гладни јер у цревима нема хране која би пригушила буку.

Ето одговора – када чујете крчање у стомаку, то само значи да се храна не вари. Ако осећате глад, узмите нешто да поједете, а приметићете да звуци брзо почињу да се стишавају. Чак и само брза ужина или мали оброк довољни су да утишате крчање.

Важно је напоменути да константан шум може да значи да имате хронично гастроинтестинално стање као што је синдром иритабилног црева. Ако такође приметите често надимање, затвор или дијареју заједно са крчањем, разговарајте са вашим лекаром, пише "Крстарица".

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".