Џасмин Хартин, некадашња партнерка енглеског богаташа, која је хицем из пиштоља убила шефа полиције у Белизеу, неће ићи на робију.

Богаташица је била оптужена за убиство Хенрија Џемота 28. маја 2021. године који је преминуо од прострелне ране у пределу главе.

Хартин је према наводима локаних медија кажњена је са 30.000 фунти и 300 сати друштвено-корисног рада. Канал 5 Белизе наводи да према пресуди, коју је изрекао високи суд, мора да плати казну у року од 12 месеци или ц́е се суочити са потенцијалном затворском казном од 12 месеци. Такође мора да сними видео упозорење о опасностима од пијанства и погрешног руковања ватреним оружјем.

Хартин је иначе некадашња партнерка Ендруа Ешкрофта, сина истакнутог британског бизнисмена и политичара Мајкла Ешкрофта, који има и титулу лорда. Хартин и Ешкрофт су живели у Белизеу са своје двоје деце.

Током истраге и кривичног суђења откривено је да су оптужена богаташица и господин Џемот, за које се знало да су пријатељи, били заједно на забави на острву Амбергрис Кеј у ноц́и његове смрти. Полиција каже да су њих двоје шетали плажом пре него што су завршили на пристаништу.

Џемот јој је наводно у једном тренутку дао свој пиштољ да га спусти док га масира. Касније је истражитељима рекла да је била пијана и да је "глок 17" случајно опалио кад је хтела да му га врати.

Полиција је пронашла богаташицу крваву и избезумљену у близини мола. Тело настрадалог шефа полиције, оца петоро деце, пронађено је у води код Сан Педра у Белизеу.

Хартин је оптужена за убиство из нехата и на крају је признала кривицу у априлу 2023. године. Према кривичном закону Белизеа максимална затворска казна за убиство из нехата је пет година.

- Само желим да Хенријева породица сада има мир и желим да цела ствар буде иза свих нас како бисмо могли да се излечимо - рекла је новинарима испред суда кад је признала кривицу.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".