Како је меч завршен резултатом 1:1, шампиона је изнедрила пенал лутрија. Ту се боље снашао шпански тим који је погодио четири ударца са "беле тачке", наспрам једног Италијана.

Рома је повела у 35. минуту након поготка Паула Дибале, а хладан туш уследио је тачно 20 минута касније, када је штопер "вучице" Ђанлука Манћини постигао аутогол. 

До краја утакмице виђено је прегршт прилика и у неким тренуцима веома атрактиван фудбал, али мреже су мировале. Пенале су боље шутирали играчи шпанског тима који су савладали голмана Роме четири пута, из исто толико покушаја. Са друге стране, Ромини фудбалери су подбацили и постигли су само један погодак из три покушаја. 

Интересантан је био Мурињов одабир играча који ће шутирати ударце са "беле тачке", јер су пенале пуцала два штопера и играч средине терена. Може се рећи да је трагичар ове утакмице Ђанлука Манћини, који је након аутогола промашио и ударац са 11 метара. 

Након поновљеног пенала Монтијел, уследило је велико славље фудбалера Севиље, док се екипа из Рима морала задовољити сребрним одличјем. 

Фото: Танјуг/АП

 

Ипак, Мурињо није желео да се помири са чињеницом да је изгубио своје прво европско финале те је своју медаљу бацио дечаку у публици, а потом само мирно одшетао у свлачионицу. 

Фото: Танјуг/АП

 

 

 

 

Колико је пораз тешко пао Господину Посебном говоре и оптужбе на рачун главног судије меча, Енглеза Ентони Тејлора. Мурињо је рекао да је имао осећај да му суди Шпанац и да је Тејлор директно утицао на коначан исход меча са Севиљом, преноси Скај Италија.

- Уморни смо, био је то интензиван меч, мушка борба, са судијом који је деловао као да је Шпанац. Стално је било, жути, жути, све време. Неправда је у томе да је Ламела морао да добије други жути картон, али није, а после је искористио пенал у серији - рекао је тренер Роме

На друштвеним мрежама појавили су се снимци на којима се види Мурињо како вређа Тејлора на паркингу стадиона у Будимпешти.

 

 

Овом победом, Севиља је седми пут за 17 година освојила Лигу Европе, а остаје питање на чијој ћемо клупи гледати Жозеа Муриња следеће сезоне.

БОНУС ВИДЕО:

ШАМПИОНСКА ЖУРКА НА МАРАКАНИ: Црвена звезда је (поново) шампион Србије

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".