Многи је памте по роли Ристане Голубовић из серије "Срећни људи", а славни глумац има само речи хвале за њу јер му се нашла када му је било најпотребније.

- Раду сам први пут срео на потписивању свог првог уговора у каријери, за представу "Лизистрата" у продукцији Центра "Сава". Имао сам двадесет једну годину, још сам студирао и био јако срећан што сам добио улогу. Међутим, кад сам видео уговор, почео сам да се двоумим да ли да то уопште прихватим јер је хонорар био срамно смешан. Педесет марака за припреме, премијеру и представу. Нисам могао да верујем. Рада је седела у тој канцеларији и чула када сам секретарици, која је бележила моје податке, рекао да сам из Крушевца - прича глумац.

Наш глумац се присетио како му је у том моменту пришла Радмила, која је такође била родом из истог рада и питала га одакле је.

Фото: АТА имагес

 

- "Одакле рече да си ти, мали?" "Из Крушевца." "Из које улице?" Ја кажем из које. Потом ме је упитала: "Па шта се мислиш, што не потписујеш?" Рекох: "Па овај новац... ово је катастрофално. Стварно је мало пара." А она ми је на то одговорила: "Аха. А која ти је то улога по реду?" Рекох: "Прва." Погледала ме је и рекла: "Потписуј то одмах!"

Глумац каже да му је Радмила тада рекла да је сачека јер се одмах враћа.

- Потписао сам уговор и она се после неколико минута вратила. "Ајде са мном." "Где ћемо?" "Не питај ништа, идеш са мном." Позвала је такси и отишли смо у њен стан. "Пери руке и седај за сто." И износи врелу гибаницу, сарме и још гомилу хране. "Једи!" "Радо, па нисам гладан." "Једи. Види какав си мршав, једи!" - испричао је Војин.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/moler2008

 

Глумац каже да је морао да једе до изнемоглости док није испразнио цео тањир.

- Када сам јео, одвела ме је до телефона и рекла да се јавим мајци. Рекао сам јој да нема потребе јер смо се јуче чули, али она је инсистирала. "Јави се мајци кад ти кажем. Сад се јави мајци!", говорила је. И ја, шта ћу, окренем мајку: "Ево да ти се јавим, овде сам код Раде Савићевић. Рекла ми је да те позовем. Добро сам, потписао сам уговор, нахранила ме је, све је у реду рекао сам јој - испричао је Војин.

Он каже да му је славна глумица на крају дала и новац јер су тада била тешка времена када се једва састављао крај с крајем.

- "Је л имаш шта да једеш и је л имаш пара?", питала ме је. Рекох имам, свега имам. Каже ми у том тренутку: "Немој да лажеш, је л' гладујеш?!" "Не гладујем, не брините." И тек када сам пристао да узмем тај новац, послала ме је кући. Предивна, била је предивна жена - закључио је Ћетковић.

БОНУС ВИДЕО: