Певачица Драгица Радосављевић Цакана, је рођена у општини на северу Косова и Метохије, које често посећује, а сада је открила каква је тренутно ситуација, с обзиром на то да се скоро вратила из Лепосавића где јој живи сестра са мајком.

- Не осећам се психички онако како би волела, без обзира што имам нову песму и што је промовишем, требало би да сијам од среће. Тужна сам због целе ситуације на Косову и Метохији и то ме пореметило. Пратим шта се тамо догађа, а и на линији сам са сестром и мамом, али и осталим браћама и сестрама из Лепосавића. Дошла сам пре неколико дана из Лепосавића и могу да кажем да се није осетила претерана тензија, иако се 50 година унатраг осећа ситуација која није здрава. Није била лагодна ситуација ни када сам била дете, а камоли сада. Увек се у ваздуху осети да нешто није океј - започела је Цакана.

Фото: АТА имагес

 

 

- Лепосавић је место где је 100% српско становништво, има нешто рома и бошњака, али постоје три, четири села надомак Лепосавића која су чисто албанско становништво, али никада никаквих проблема није било. Нема доле неких проблема, нико вас не дира. Наравно, буде ту страшних, оних одвратних погледа, ругања, разноразних изругавања. То је обавезно, то се дешавало и када смо раније одлазили у Хрватску. Додуше, никада нисам имала баш баш непријатну ситуацију. У продавници, старији људи, се чак обрате на српском.

Потом је споменула како се опходе млади људи:

- Млади не, они не знају, веома су задојени неком мржњом, као да су се родили са том мржњом. Не могу да кажем да наши исто то не осећају према њима, али некако другачије је. Другачије је стварно, пруже ипак руку, за разлику од њих, рекла је цакана у емисији "Пулс Србије"

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".