Овај 31-годишњи репрезентативац Холандије сумњичи се за умешаност у шверце 1.360 килограма кокаина који је у јануару 2020. године стигао у белгијску луку Антверпен. Процењена вредност ове „пошиљке“ је 75 милиона евра, преносе холандски медији.

Заплењена дрога била је подељена у два паковања – у једном је било 650 паковања од по килограм кокаина, а у другом 712.

Холандски медији јављају да је у уторак против њега и званично подигнута оптужница.

Подсетимо, Промес је ухапшен крајем априла 2020, тада му је вештачен телефон па је полиција тако дошла до додатног компромитујућег материјала.

Уз то, против Промеса се води поступак за напад ножем који се догодио у јулу 2020. године. Фудбалер је под истрагом холандске полиције због наводног тешког напада на рођака.

Рођак, који је претрпео повреде колена, пријавио га је неколико месеци касније, због чега је Промес провео и неколико дана у притвору. Промес је под утицајем алкохола напао свог рођака јер је он наводно трећем члану њихове породице украо новац и накит.

Холандски тужиоци затражили су двогодишњу затворску казну за репрезентативца у вези са овим инцидентом, али одбачена је првобитна оптужба за покушај убиства због недостатка доказа. 

Али и поред свега тога, Промес је без сметњи одиграо запажену сезону у Русији, где је за московски Спартак постигао 20 голова у 26 одиграних утакмица. Са друге стране, репрезентација Холандије је саопштила да неће бити део националног тима док се спор не реши те је из тог разлога пропустио и Светско првенство у Катару одиграно прошле године. 

Ипак, 5. јуна ће морати да се појави пред судом у Амстердаму, за када је заказано прво рочиште поводом истраге о шверцу кокаина.

Холандски медији спекулишу да Промес неће доћи из Москве на саслушање, али то неће одложити почетак процеса.

Ако се Промес не врати у Холандију да одговори на оптужбе, случај може да води адвокат овлашћен да се појави уместо њега.

БОНУС ВИДЕО:

ШАМПИОНСКА ЖУРКА НА МАРАКАНИ: Црвена звезда је (поново) шампион Србије

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".