"Галактикоси", иако вишеструко квалитетнији, предвођени Раулом, Роналдом, Зиданом, Бекамом, Робињом, ишли су на мегдан Атлетику из Мадрида који се ослањао на голове голобрадог Фернанда Тореса који је тек стасавао и на балкански двојац - Мартина Петрова и Матеју Кежмана.

Кежман је тек дошао из Челзија где се није прославио, а за око 7 милиона евра је обукао, овај пут, црвено бели дрес "јорганџија".

Мадридски дерби са почетка марта 2006. године је гледало око 75 хиљада људи на "Бернабеу", а почео је како су домаћи навијачи и очекивали. Асистирао је Роберто Карлос већ у 5. минуту Антонију Касану који је послао лопту у гол Атлетика.

Кежман је пре меча обећао навијачима да ће постићи гол "галактикосима" и да ће спустити "Краљевски клуб". Трудио се да то обећање и испуни, а најбоља прилика за то се догодила у 28. минуту меча.

Петров је извео корнер, лопта је ишла на другу стативу, а играчи Реала су успели да је избаце ван шеснаестерца. На лопту је у пуном трку налетео Лукса, снажно упутио шут ка голу Касиљаса, а лопта је као метак ушла у казнени простор.

На правом месту је био тадашњи репрезентативац Србије и Црне Горе, који је десном ногом иза леђа спровео лопту међу ноге Касиљасу који није имао никакве шансе. Мало је оних који су овако успели да савладају легендарног Икера Касиљаса, па се Матеја Кежман овим голом уписао у историју дербија Мадрида.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".