НАТО је реаговао на данашња дешавања на Косову и Метохији где је дошло до сукоба Срба и припадника КФОР-а и тзв. косовске полиције.

- НАТО оштро осуђује ничим изазване нападе на трупе КФОР-а на северу Косова, који су довели до тога да је један број њих повређен. Такви напади су потпуно неприхватљиви. Насиље мора одмах престати. Позивамо све стране да се уздрже од акција које додатно подстичу тензије и да се укључе у дијалог. КФОР ће предузети све неопходне радње за одржавање безбедног окружења и наставити да делује непристрасно, у складу са својим мандатом према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација из 1999. године - наводи се у саопштењу.

Директор Болнице у северном делу Косовске Митровице Златан Елек рекао је да је у тој здравственој установи збринуто педесетак повређених Срба, као и младић који има теже повреде нанете из аутоматског оружја.

Из КФОРА Срни је речено да је у сукобу повређено неколико њихових припадника и да им је на лицу места указана лекарска помоћ.

Из КФОРА су апеловали на грађане да одустану од, као у навели, "напада на припаднике Кфора, јер ће у супротном бити принуђени да узврате на нападе".

БОНУС ВИДЕО: