Новак Ђоковић је на стадиону "Филип Шатрије" за два сата и 26 минута савладао Американца српског порекла Александра Ковачевића са 3:0, по сетовима 6:3, 6:2, 7:6 (7:1).

Новак је после меча одушевио Србију поруком "Косово је срце Србије", а на конференције за медије говорио је о овој болној теми.

- Нисам политичар и немам намеру да улазим у дебате политичке. Јако ме боли као Србина то што се догађа на Косову, наши људи који су протерани из општина. Најмање што сам могао да урадим је ово, осећам одговорност као јавна личност и син човека који је рођен на Косову, осећам потребу да покажем подршку и целој Србију. Не знам шта будућност доноси за српски народ и Косово, али је врло потребно да се покаже подршка.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Не знам шта ће бити, знам да је било примедби од стране интернационалних новинара, да ли ће ме казнити. Немам задршке, опет бих поновио исто. Против ратова сам и било којег конфликта, то сам увек исказивао у јавности. Ова ситуација са Косовом је преседан по повељи УН и свих права, јако ми је жао што смо у ситуацији у којој се налазимо. Косово је наше огњиште, наше упориште, највећа битка се тамо десила, најважнији манастири се налазе тамо... Много разлога постоји, а поготово зато што је то истина - јаке су речи Ђоковића.

БОНУС ВИДЕО: