Још један састојак који користимо у спремању хране, одличан је за дезинфекцију и ћишћење од токсина. Реч је о алкохолном сирћету. Сирће као и сода бикарбона брзином светлости убијају микроорганизме  на воћу и површинама. 

Фото: Принтскрин/ Lauren Macknezie Gambrel

 

Воће се прво остави у сирћету двадесет минута, а након тога се може мало испрати и оставити у мешавини соде бикарбоне и воде. То је најбољи начин да будете сигурни да је опрано.

Већ можемо да купимо прве јагоде, додуше по папреним ценама, али ускоро нас очекује права сезона овог сочног воћа када ћемо до миле воље моћи да уживамо у слађењу.

 

 

Лорен Мекензи Гамбрел даје још један начин како да дођемо до чистих јагода. Она је одлучила да експериментише са прањем јагода. На ТикТоку је поделила вирални снимак у коме се тврди да је јагоде неопходно опрати у сланом раствору воде и сирћета, те да се само тако могу очистити од прљавштине на њима и потенцијално ситних, готово невидљивих инсеката, односно винских мушица.

Лорен је у већу посуду сипала раствор воде и сирћета у односу 4 према 1, те додала мало соли, а потом је у ову смесу потопила јагоде, и оставила их да стоје око 5 минута.

Лорен је није могла да верује шта је све нашла у води! Бројне нечистоће испале су из воћа, а она је истакла  да очигледно није знала све до сада како се исправно перу јагоде.

Фото: Принтскрин/ Lauren Macknezie Gambrel

 

Њена објава постала је хит и подељена је више од 120 хиљада пута!

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".