"Билд" у данашњем издању наводи да су Шолцови телохранитељи схватили грешку касније, и ухватили мушкарца.

Како јавља "Билд", инцидент се десио у среду око 23 сата, свега неколико тренутака пре него што је Шолц ушао у владин авион.

Канцелар је управо прославио 25. рођендан Европске централне банке (ЕЦБ) и са министром финансија Кристијаном Линднером напустио зграду ЕЦБ, упутивши се к аеродрому. Путовали су блиндираним лимузинама, а полицајци државне полиције Хесена у патролним аутомобилима и на мотоциклима обезбеђивали су колону владе. Канцеларови телохранитељи седели су у два службена аутомобила Шолца.

На путу, приватни аутомобил се неочекивано појавио иза последњег патролног аутомобила. За воланом је био човек који ће касније тврдити да је мислио да је то велико венчање. Полицајци нису приметили овај аутомобил, који није био део владиног конвоја.

Фото: Танјуг/АП

 

Чувари аеродрома у Франкфурту су га пустили да прође баријеру на путу ка писти, иако регистарска таблица није била претходно најављена као све остале.

Колона је даље наставила ка владином авиону Ербас А319. Сви чланови делегације, укључујући и Линднера, почели су да улазе у авион. Само не Шолц.

Он је обављао телефонски позив у свом аутомобилу, који је потрајао неколико минута. Канцелара су и даље чували телохранитељи и полиција. Након тога је Шолц изашао из лимузине, желећи да се захвали полицији и, како то често бива, фотографише се за успомену.

У тим тренутцима човек је напустио своје возило и изненада појурио према Шолцу, руковао се с њим и притиснуо га на своје груди. Тек када је човек пустио Шолца, телохранитељи су препознали опасну ситуацију. У том тренутку су сви схватили да не знају ко је тај човек, па је он брзо ухапшен.

Из Шолцове канцеларије потврдили су да је дошло до инцидента, који се догодио у среду увече када се Шолц из Франкфурта враћао у Берлин, након прославе 25. годишњице Европске централне банке.

Нико није повређен у инциденту, али је у току истрага како је дошло до безбедносног пропуста.

БОНУС ВИДЕО:

ЗАШТИТА ОД ДРОНОВА: Руски специјалци чувају небо изнад Санкт Петербурга

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".