Ова стратегија делује само неко време. Особа може толико тога да научи само у једној години, али утицај појединца на успех фирме биће ограничен. Због овог ограниченог утицаја, људи се мање поносе својим послом него да су радили у фирми дуже време, мање су задовољни осећају се тескобније и чешће изгарају.

Један човек у Бразилу, који је доживео 100 година, своју дуговечност и добро здравље приписује љубави према свом послу. Заправо, он толико воли свој посао да је освојио два светска рекорда за боравак у истој фирми 84 године!

Валтер Ортман је Гинисов светски рекордер за најдужу каријеру у истој фирми. Пореклом из Бразила, Валтер је почео да ради 1938., кад је имао 15 година. У то се време од деце очекивало да помажу у кућним трошковима чим буду у могућности, а Валтеровој мајци био је потребан његов додатни приход како би издржавала његову млађу браћу и сестре.

Валтер је рођен у Санта Катарини, подручју у Бразилу са доста немачког становништва. Од детињства је течно говорио немачки и португалски. Ова му је вештина добро служила током целе каријере.

Нашао је посао у одељењу за доставу Renaux S. A., који се сада зове ReneauxView, локалне текстилне фирме у Санта Катарини. Престао је да иде у школу како би радио, али вештине које је стекао током каријере довеле су га до Renaux S. A. Обраћао је изузетну пажњу према детаљима и имао је изванредно памћење.

Убрзо је унапређен на позицију продавца, а потом је брзо постао водитељ продаје. Остао је на позицији продавца до краја своје каријере, градећи невероватне односе са клијентима широм света.

- Пружила ми се прилика да радим као продавац. Отпутовао сам у Сао Паоло и за мање од недељу дана испунио сам производњу наруџбинама које су једнаке тромесечном раду - рекао је.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RenauxView (@renauxview)

Његова најдража ствар у каријери? Структура и рутина коју пружа у његовом животу. Његова преданост каријери огледа се у другим обвезама у његовом животу, укључујући његову рутину вежбања. Вежба сваки дан пре одласка у канцеларију, чак и после столећа живота!

БОНУС ВИДЕО: