Овако се, између осталог, према незваничним сазнањима "Новости", Горан Џонић јуче бранио пред Вишем јавним тужилаштвом у Нишу где је четири сата саслушаван као осумњичени за убиство породице Ђокић. Он је пред тужиоца доведен како би поново одговарао на питања о злочину који је потресао цео регион, међутим и овога пута био је контрадикторан, несигуран, мењао је исказе, а људе које је означио као саизвршиоце, дан раније није могао да препозна у потпуности.

- Све време током саслушања се грчио, понашао се као да је болестан и то све у циљу да покаже своју физичку неспособност да је у стању да изврши убиства за која се терети. У једном тренутку је чак почео и да прети како ће разбити главом о зид, да би наводно највише волео да оконча живот. Већ у другом моменту био је хладнокрван, манипулаторски настројен, без трунке емпатије, кајања, жаљења – тврди извор близак истрази.

Према сазнањима "Новости", Џонић је признао да је био на месту у убиства те ноћи али и да је он само "типовао" рођаке.

Фото: Ј. Ћосин/Фејсбук/Goran Dzonic

 

- За тај свој учинак је наводно добио само 10.000 евра, како је рекао, колико му је и било потребно да врати дугове. Када је упитан да опише злочин, Џонић се згрчио и рекао да се не сећа тачно како је то изгледало, изјавио је да има црну рупу. На следеће питање колико је пуцња чуо, Џонић се збунио. Прво је рекао четири, али се после исправио и рекао само један. Како је објаснио, након тог првог пуцња се удаљио – објашњава саговорник, па додаје да је ситуација у следећем тренутку постала још бизарнија.

- На питање са колико је метака убијен Горан Ђокић, главноосумњичени је одговорио са једним, а у том тренутку се чак и насмејао не показујући никакву емпатију према убијеним рођацима.

Он је као егзекуторе осумњичио једног од браће Милошевић који је наводно све одрадио сам док је други брат наводно био у ауту са пријатељем који их је возио и Џонићем.

Фото: Ј. Ћосин

 

-  На првом саслушању је тврдио је да је тај који је пуцао ћелав, крупан и мишићав и да има тетоважу у боји, а већ јуче није могао да се сети како изгледа његова тетоважа, а на препознавање је показао на брата који није ћелав. Говорио је да су су страшни, опасни, криминалци, увек шетају у групи. Како је изјавио, хтео је да призна да је он починио овај злочин само како не би они убили још некога. Тај пиштољ што је пронађен, Џонић је рекао да га је купио на црно. Купио га је, каже, због безбедности родитеља и породице, јер су му претили да ће му побити целу породицу и синове.

Познанство, макар по верзији Горана Џонића, између њега и осталих осумњичених траје свега неколико дана.

- Рекао је да се знају тачно 15 дана пре него што се догодио злочин. Такође, изјавио је да су браћа Јојке знале да има пиштољ, а на питање Тужиоца како је могуће да су знали после само 15 дана познанства, Џонић се бранио ћутањем.

Фото: Фејсбук, Ј. Ћосин

 

Како током истраге није утврђено да између првоосумњиченог Џонића и лица која је он оптужио нема комуникације путем телефона, Џонић је имао спреман одговор.

- Како је рекао, Константин му је дао мобилни телефон марке Нокиа, али се не сећа модела. Модел је стар преко 20, 25 година, а добио га је десетак дана пре убиства и служио је искључиво за комуникацију везану за сам злочин. Након извршења ликвидације целе породице, телефон му је одузео управо један од браће – открива извор.

Како даље додаје, о већој количини бензина коју је купио дан уочи убиства, Џонић се правдао педантношћу.

- Рекао је да је бензин точио због косилице јер он не дозвољава да трава много порасте, а он воли да одржава имање. Након тога су пуштене слике са места где је нађен новац, што је Џонићево имање, где се у позадини види запуштен воћњак са травом скоро до колена, на те слике, такође, он није имао коментар.

(Новости онлајн)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".