Постоји мноштво тестова који могу помоћи људима да сазнају нешто више о себи или о другима. Могуће је да се кроз тест личности боље упознате и повежете са собом и откријете шта вам је заиста важно.

Доносимо вам једноставан и популаран тест личности од 90 секунди који је осмислио јапански психолог. Тест се назива коцка, кратак је и састоји се од 7 предмнета и питања о њима. На основу овог теста можете сазнати шта подсвесно верујете о себи, односно како себе посматрате.

Замислите да сте на отвореном пољу. Размислите о детаљима као што су колики је терен, шта је на терену (трава, цвеће, итд.) и како изгледа подручје око терена. Будите што прецизнији у слици коју имате на уму.

Замислите коцку. Колико је велика коцка? од чега је направљен? Како изгледа њена површина? Коју боју има? Да ли је у средини, са стране или испред терена? Да ли је на земљи или лебди у ваздуху? Можете ли да видите унутра? Ако можете, шта је унутра?

Замислите мердевине. Колико су дугачке ове мердевине и где се налазе унутар поља? Колико је растојање између мердевина и коцке?

Појављује се коњ. Које је боје коњ? Шта коњ ради? Колика је удаљеност између коцке и коња?

Замислите мало цвећа. Где је цвеће на вашем пољу? Има ли их много или само неколико? Колико их има?

Какво је време? Да ли пада киша или је небо наоблачено? Можда је сунчано? Да ли је магла или снег?

Спрема се олуја. Колика је удаљеност између олује и коцке? Да ли је велика олуја? Да ли је то мала која ће ускоро проћи?

Фото: Профимедиа

 

 

Након успостављања ове слике, можете прочитати тумачења у наставку.

Пољ представља ваш ум. Величина поља вам говори колико је велика ваша личност и колико добро познајете свет око себе.

Стање на терену симболизује како се осећате у овом тренутку. Ако је здраво и лепо сређено, бићете оптимистичнији. Суво и неуређено поље указује на песимизам.

Ви сте коцка. Величина коцке представља ваш его. Површина коцке показује шта људи виде споља у односу на вашу личност.

Текстура коцке указује на вашу природу. Ако је углађена, вероватно сте тиха особа. Ако је груба, можда сте мало крути, али и веома директни.

Метална или камена коцка значи да сте јаки и да не падате лако под утицај, у поређењу са дрветом или ледом, што значи да можете бити осетљиви на друштвени притисак.

Ако је ваша коцка провидна, то указује на вашу сопствену транспарентност. Боја је такође важна. Бела представља мирну независност. Црна се односи на моћ и индивидуалност. Сива значи да не верујете у своју снагу.

Љубичаста је повезана са интелигенцијом и перфекционизмом. Плава значи да сте интелигентни, али отворени за слушање других. Жута је о социјализацији и индивидуалности. Црвена је живахна, представља физичку активност и богата искуства.

Мердевине представљају ваше циљеве, као и ваша пријатељства. Кратке мердевине значе да су ваши циљеви реални, док дуга значи да су можда мало изнад врха.

Што су мердевине ближе коцки, више себе улажете у своје циљеве. Близина такође представља блискост ваших пријатељстава. Што је тврђи материјал мердевина, то је јача веза са вашим пријатељима.

Коњ је ваш идеалан партнер. Коњ који спава или пасе је показатељ да вам је партнер потпуно посвећен. Коњ који трчи значи да ваш партнер поштује ваш простор и границе и да се не плаши када треба да одвојите време за себе. азиграни коњ каже да ваш идеалан партнер живот не схвата превише озбиљно и да не заглиби у ствари.

Смеђи коњ значи да тражите озбиљност, док црни коњ значи доминацију. Бели коњ значи да желите лојалност и поверење, док друге боје указују на независност. Удаљеност коња од коцке указује на важност проналажења идеалног партнера у вашем животу. Што је коњ ближи коцки, то сте више жељни да некога упознате.

Цвеће представља вашу породицу и пријатеље. Мање цвећа указује на то да имате неке дубоке и значајне везе, док више цвећа значи да сте супер друштвени.

Време је повезано са вашим расположењем и вашим погледом на живот. Киша представља ваше проблеме, тако да што више пада киша, више се суочавате са потешкоћама. Магла указује на недостатак јасноће у вашем животу. Ветар представља пролазне бриге које неће потрајати. Ако сте видели сунце, оптимисти сте.

Олујапредставља стрес у вашем животу кроз своје позиционирање и снагу. Што је олуја ближа вашој коцки, то је јачи стрес у вашем уму.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".