НОВАК Ђоковић још увек не зна хоће ли моћи да наступа на Ју-Ес опену, а ако је судећи по најновијим одлукама америчких власти и ЦДЦ (центар за контролу болести) Србин ће и ове године пропустити турнир на Флешинг медоузу.

Како сада ствари стоје примљена вакцина и даље ће бити услов за улазак на тло САД. Ову, за сада незваничну информацију, пренели су медији позивајући се на најаву Америчке здравствене комисије.

То у суштини значи, ако мера остане на снази, Новак Ђоковић неће наступати на Ју-Ес опену, али ни осталим турнирима америчке серије.

Прва очекивања била су да ће мере бити укинуте 11. маја. Одлуком Савезне владе требало је да буде прекинуто ванредно стање, а са њим буду укинуте и све забране које се тичу јавног здравља због корона вируса.

Како сада ствари стоје одлука о обавезном вакцинисању странаца, који улазе у Сједињене Америчке Државе и даље ће бити на снази.

У земљу ће моћи да уђу само они који су примили најмање једну дозу вакцине почев од 16. августа прошле године. Једна доза је довољна, према наводима из Здравствене организације Америке, јер су у међувремену произведене вакцине које пружају бивалнетну заштиту.

Новак Ђоковић је због овог правила већ пропустио УС опен прошле године, а како сад ствари стоје уколико не одлучи да се вакцинише, а већ је изјавио да то неће сигурно урадити, први рекет света неће бити ни ове године у Њујорку.

Србин је до сада на теренима у Њујорку у каријери освојио три титуле, док је шест пута поражен у финалима.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".