Када је испитивач сео у аутомобил, приметио је комадиће гумице за брисање испод својих ногу, а потом је оборио девојку на испиту јер је "аутомобил био прљав и неспреман за вожњу". Пол Тарнер, отац 17-годишње девојке, рекао је да комадићи гумице уопште нису били од његове ћерке јер аутомобил у који је села није њен, већ испитивачев. Једном од испитивача остали су трагови гумице јер су брисали нешто у свом записнику.

- Није као да су биле празне конзерве или смеће свуда. Цела ситуација је сулуда. Расправљали су десет минута, али није попустио. Пала је испит а да није ни возила. Била је жалосна и у сузама, а није успела да добије ни повраћај новца који је тражила јер прилику за испит практично није ни добила - рекао је Пол Тарнер.

Фото: Профимедиа

 

 

Возачки испит у Енглеској тренутно кошта око 70 фунти, а чека се месецима, што само отежава полагање јер пролази пуно времена без вожње. 

- Моја ћерка је толико штедела за ово. Баш је неправедно - закључује отац, а из агенције за вожњу и сигурност возила кажу: - Издате су смернице да се аутомобили који се користе на возачким испитима морају очистити пре теста како би се смањила могућност заразе корона вирусом. То се мора поштовати.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".