Познато је да је данашњи председник Француске Емануел Макрон упознао своју данашњу супругу Брижит још током школских дана, док му је она била професорка.

Наводно су га родитељи потом послали на школовање у Париз, како би се склонио од удате учитељице која има троје деце и не излази му из мисли.

Ипак, ништа није вредело, па су Емануел и Брижит ускоро постали пар.

Данашња прва дама развела се од супруга Андре-Луја Озијера 2006. године, а већ наредне се удала за Макрона. Многи се питају како је на све реаговао њен први муж и шта се догодило с њим.

Брижит, тада Троње, удала се за Озијера 1974. године, док је он радио као банкар, а заједно су добили троје деце: Себастијена, Лоренс и Тифани. Породица је годинама живела у Трухтершајму, после чега су се 1991. преселили у Амјен.

Фото: Танјуг/АП

 

Бриџит се тамо запослила у приватној католичкој школи Lycée la Providence, где је 1993, када је имала 40 година, упознала 15-годишњег ученика Емануела Макрона, друга из одељења њене ћерке Лоренс.

Много детаља о почетку њихове везе остало је званично потврђено и још увек је само на нивоу спекулација, а једино што је сигурно јесте да је Брижит дефинитивно оставила Андре-Луја Озијера 2006. године.

О њему се годинама ништа није знало, па је тако чак и вест о његовој смрти осванула много касније. Како је његова најмлађа ћерка Тифани истакла 2020, њен отац је преминуо 2019.

Фото: Профимедиа

 

- Мој отац је мртав. Сахранили смо га у најстрожој приватности – истакла је она.

Тифани Озијер је нагласила да је њен отац ценио своју приватност и то што није заступљен у медијима, па жели да поштује његове одлуке.

- Ја сам га обожавала, он је био посебно биће, неконформиста који је своју анонимност ценио више од свега. То мора да се поштује - нагласила је ћерка Брижит Макрон.

Фото: Профимедиа

 

Према писању магазина Closer, бивши муж прве даме Француске сахрањен је на гробљу Пјер-Лашез у Паризу.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО:

ПАКЛЕНО ПРОЛЕЋЕ У СЕВИЉИ: У шпанском граду јуче забележено за ово доба године рекордних 40 степени

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".