Петогодишња девојчица нестала је јуче током дана, а нешто касније је пронађена мртва у кеси за ђубре у стану који се налази стотинак метара од њене куће.

Медији преносе да је због убиства девојчице ухапшен један адолесцент (16) који према речима комшија наводно пати од психичких поремећаја, наводи Ле Парисиен.

Девојчица је нестала испред куће око 15 сати.

- Ушли смо на само пет минута да пресвучемо бебу и кад смо се вратили већ је била нестала - саопштила је мајка.

Неких сат и по касније осумњичени тинејџер је позвао полицију и рекао да је управо пронашао тело девојчице испред своје куће. Полиција је затекла тело детета у кеси за ђубре у кући у којој живи тинејџер који је потом и ухапшен.

Тело детета је наводно пронађено обнажено, а аутопсија ће показати тачан узрок смрти и да ли је девојчица била силована.

Остаје да се разјасне околности трагедије.

Према речима градоначелника Жан-Пјера Мишела младић је од раније познат полицији због сексуалних преступа.

- Мамио је малу децу да би имали неприкладне сексуалне односе. Он је био збринут, а тек пре неколико недеља поново се појавио на територији Рамбервила што је забринуло полицију - рекао је градоначелник малог града који се налази тридесетак километара североисточно од Епинала.

Полиција међутим није успела да спречи злочин.

Фото: Профимедиа

 

Вирџинија, комшиница осумњиченог, пристала је да сведочи за РМЦ. Њени родитељи су вероватно једини који су били у контакту са осумњиченим након убиства девојчице.

- Младић је дошао код мог оца око 14.30 сати да га пита где може да стави кесу за ђубре. Отац му је рекао, али требало је то да зна јер овде живи нешто више од месец дана - објашњава девојка.

Понашање младића често су привлачили пажњу Вирџиније и њених родитеља.

- Мислим да има ментални недостатак. Понекад смо га виђали како прича са својим мотором, међутим, нисмо слутили на најгоре. Моја мајка је веома шокирана - наводи Вирџинија.

БОНУС ВИДЕО:

ХИЉАДЕ ФРАНЦУЗА НА УЛИЦАМА И ТРГОВИМА: Протести у Паризу против реформе пензионог система

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".