Некадашњи фудбалер Партизана Мохамед Забија (34) киднапован је у родној Либији, преносе медији са афричког континента. Дугогодишњи репрезентативац своје земље и првотимац Ал-Итихада из Триполија отет је од стране наоружане групе људи. 

Подсећамо, Забија је у сезони 2012/13 носио црно-бели дрес и са Партизаном постао шампион Србије. Иако није оставио дубок траг у клубу навијачи га се сећају јер је један од ретких фудбалера из Либије који је покушао да изгради европску каријеру. Поред београдског тима углавном је носио дресове афричких клубова, уз кратак одлазак у Кувајт. Подсетите га се у дресу Партизана:

Током боравка у Београду Мохамед Забија је имао проблема са дисциплином што је често правило проблеме тадашњем тренеру Владимиру Вермезовићу. Либијац је умео да пропусти тренинге своје екипе, због чега је неколико пута испадао из ротације и у црно-белом дресу одиграо тек девет мечева.

Фото: М. Вукадиновић

 

 

Четири пута је наступио у Суперлиги, три пута у квалификацијама за Лигу шампиона, а по једном у Купу Србије и квалификацијама за Лигу Европе. На мечу против БСК борче у првој рунди шампионата постигао је једини гол у српском клубу.

Поред родне Либије у којој је почео каријеру играо је још и за тимове из Кувајта, Алжира и Туниса, а након лутања се вратио у Ал-Итихад из Триполија чији је дрес носио и у ранијој фази каријере.

БОНУС ВИДЕО: