Слађана сматра да са својим претком има много сличности, а увек ситиче као је веома поносна на своје презиме.

— Многи ми кажу да на Николу имам карактерне црте лица – кошчато лице, неправилан профил, продоран поглед. Висока сам и нисам крупне грађе. С друге стране, од деде се разликујем по интересовањима. Одувек сам била друштвењак. Одлично су ми ишли страни језици, а занимала ме је и историја уметности. Међутим, пре неколико година почела сам да се интересујем за метафизику и тада сам помислила: "Ево га Тесла у мени!" Он се, као и ја сада, током живота бавио оним духовним у човеку. Сматрам да је, исто као и ја, веровао да људи нису ни свесни своје снаге и шта су све способни да ураде. Важно је да размишљамо позитивно јер сви смо ми магнети који привлаче своју стварност — истакла је она једном приликом за "Хелло".

 

 

Потомк најпознатијег српског научника Николе Тесле крајем прошлог и почетком овог века била једна од наших најуспешнијих манекенки. Иако су то била веома бурна за Србију, успела је, чак, да изгради и инострану каријеру.

Оно што је Слађану издвајало су невероватне очи и и бескрајна харизма и шарм, захваљујући којима је остварила сарадњу с модним кућама Вивијен Вествуд и Валентино.

После богате манекенске каријере почела је да ради као модна кореографкиња, кастинг директорка и продуценткиња. Како љубав према позирању никада није престала, повремено се враћала свом првобитном послу, па је тако пре неколико година постала заштитно лице италијанског бренда накита Сефора Фариначи и њено лепо лице красило Рим.

 

 

НАЈБЛИЖИ ТЕСЛИН ЖИВИ РОЂАК

Сматра се да је Јелена Мандић (31) најближи живи сродник научнику од великог светског значаја Николи Тесли и, свакако, најпознатијем Србину. Наиме, Теслин ујак је њен чукундеда. Она живи у Чикагу, а често посећује Србију, како би истраживала нашу културу. Изузетно се поноси се својим пореклом и труди се да сазна што више о свом претку.

- Овде су људи много опуштенији него у Америци. Друже се, љубазни су и нису толико оптерећени послом. Много ми се свиђа Београд, и радо бих остала овде. Жао ми је што Американци не придају много значаја Теслиним достигнућима, и што нису свесни чињенице да ништа од овог данас не би имали да није било њега. Покушала сам да објасним људима колико је Тесла био значајан и да смо у сродству, али та чињеница тамо не мења много ствари - прича Мандићева за "Курир".

И објашњава како јој је Никола Тесла, заправо, род.

- Мајка Николе Тесле имала је седморо браће и сестара. Један од њих је био Триван који је мој чукундеда . Поносна сам на своје порекло, трудим се сваког дана да истражим нешто ново о њему, и целог живота ћу то радити - закључује Јелена.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".