Ово су три мушка имена чија популарност не пролази већ вековима, а ево какво значење имају:

Павле

Значење имена Павле је 'мали; ситан; ниског раста', те се обично ово име даје оним дечацима који су на рођењу или мање телесне масе или који су пак рођени 'пре времена', па тако име Павле значи 'онај који је ситне грађе'; 'онај који је низак'; 'мушкарац који је мали растом'.

Гаврило

Пренесено значење имена Гаврило је обично истоветно као и оригинални или "буквални" транскрипт речи "габриел", те се даје оној мушкој деци која треба да буду – "јака или снажна"; "моћни или велики људи"; "они који су снажни и којима је Бог дао снагу"; "они које је Бог послао да преносе поруке људима"; "они који су дати од Бога"; "они којима је Бог дао моћ и снагу"; "Богумили"; "анђели".

Фото: Профимедиа

 

 

Јаков

У преводу са хебрејског језика, има Јаков оригинално потиче од речи "yа-аqоб" што значи "следбеник или пратилац Божији", или пак од речи "аqеб" што има значење пета, и подразумева поменути начин рођења Јакова, а који је свог брата близанца "држао за ножну пету", и то како би успео да "дође на свет".

У преводу са грчког језика, име Јаков које потиче од речи или тачније од личног имена "Иакобос" значи "онај који је рођен да следи Бога".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".