Свима који су гледали синоћну епизоду квиза "Најслабија карика" највећи утисак је оставио и за срце прирастао Владимир Крнач, такмичар чије ће се учешће у овом шоу програму препричавати још дуго.

Педесетдеветогодишњи Владимир остварио је незапамћен успех, одговоривши тачно на чак 22 питања, не давши притом ниједан нетачан одговор. Његови саиграчи, међутим, одлучили су да га тактички избаце у седмој рунди и тако га зауставе на путу до остварења животног сна – путовања у Египат.

Овакав потез наишао је на читаву лавину реакција и коментара на друштвеним мрежама, а и сам Никола Којо, био је збуњен оваквим исходом. Ипак, Владимирова жеља биће испуњена – Прва ТВ послаће га на путовање у Египат, срце древне цивилизације.

Без посла

Грађевински радник без сталног запослења, отац четворо деце из Бачког Петровца, који је више од сто пута био добровољни давалац крви, један је од вероватно најуспешнијих такмичара у историји овог легендарног квиза, а у својој пријави за учешће истакао је да би, у случају да је освоји, награду потрошио на путовање на познату туристичку дестинацију. Ка том циљу кренуо је мирно и ведро, сигуран у своје знање, низајући тачне одговоре.

Фото: ТВ Прва принтскрин/Најслабија карика

 

 

У неколико кругова Владимир је статистички био најјача карика и стигао до самог предворја финала. На том путу, пред осму рунду, у којој финалисти практично увећавају освојени буџет сумом коју продукција множи са три, преостала двојица такмичара Југослав Ратковић и Миљан Драганић су га тактички избацили из игре. Тактика у завшним круговима је управо оно што доприноси непредвидивости и динамици квиза каква је "Најслабија карика", али је овога пута, због Владимировог знања, изненадила и публику и водитеља. Његово савршено знање ипак, ипак, неће остати ненаграђено, будући да су са Прве ТВ одлучили да то знање награде испуњењем његове највеће жеље.

Шта се десило?

Правила квиза су таква да најбољи не мора нужно да буде и победник, а када се у то умешају "прљава" тактика и неправда - онда добијете ситуацију коју је непријатно гледати. Међу такмичарима се нашло и добро познато име, Владимир Крнач, легенда "Слагалице" и човек који малтене у сваком квизу дође до самог краја. Исти случај је био и у последњој емитованој епизоди "Најслабије карике" где је пољопривредник из Бачког Петровца ређао само тачне одговоре.

Међутим, онда је остао Југославом и Миљаном који су одлучили да га избаце. Владимир је тако постао најјача карика која - испада.

 

 

Двојица такмичара су на својим таблетима уписали Владимирово име што је аутоматски значило да испада из игре. Глумац и водитељ квиза, Никола Којо, није остао имун на овакав сплет догађаја, те је одмах стао на страну Владимира.

- Ово је квиз у коме је тактика пресудна - казао је Југослав покушавајући да оправда своју одлуку.

- Јесте, али има нешто што се зове витештво. Је л' вама није непријатно - гласило је питање Николе Која на шта је такмичар одговорио одрично.

Водитељ се затим окренуо ка Владимиру и посветио му преосталих минут разговора, такође, доделио му је титулу моралног победника са 22 тачна одговора и ниједним нетачним.

Фото: ТВ Прва принтскрин/Најслабија карика

 

 

- Ви сте пример младим људима како треба да се учи, ради и шта значи суштинско, а шта формално. Ваше колеге су рекле да сте најслабија карика, а мене је срамота што то морам да вам саопштим - рекао је Којо и испратио Владимира из квиза.

- Нека служи господи на част - кратко је поручио Крнач.

На друштвеним мрежама ређали су се коментари подршке Владимиру, али је било и оних који су апеловали да се скупи новац како би човек отпутовао у Египат са зарађеним новцем који би највероватније и био у његовим рукама, да се није десио неочекиван расплет.

БОНУС ВИДЕО: