Канадски јутјубери Ивана и Стив, који имају популарни канал ЈетЛаг Wарриорс, били су у Србији с намером да први пут у животу присуствују фудбалском мечу Црвене звезде, и то обележе на свом каналу.

Као прави фанови, они су већ два сата пре меча са Радничким из Ниша били испред стадиона. 

Код Стива се видело да је веома узбуђен и да једва чека старт утакмице.

- Ми смо Канађани, немамо појма о овом фудбалу, наша верзија је амерички фудбал и нема везе с овим. Око стадиона сам видео много полицајаца који су обучени као да играју амерички фудбал. Имају штитнике свуда. Има их колико хоћете и то два сата пре почета утакмице! - причао је узбуђени Стив и додао:

- Ако буде слично са нашим искуством из Румуније, где смо први пут гледали фудбал, овде ће бити рата! Полако се окупљају први фанови, али нигде не видим жене. Резимирам да на очекује мушко-домиинантни догађај на стадиону.

- Изабрали смо Црвену звезду јер нам је више људи препоручило утакмицу Звезде због навијања. Дакле, Звезда или смрт! - нагласили су они, али су били разочарани што нису дошли у време када је на програму дерби са Партизаном.

- Момци сјајно навијају, чујем бубњеве, што је нешто ново за нас. Нажалост, стадион је попуњен можда само 25 одсто. То је зато што ривал није атрактиван и што је хладно. Могли бисмо ово да поновимо, али су нам рекли да дођемо на дерби са Партизаном и да је то тек права лудница.

Убрзо су навијачи Звезде приредили бакљаду, а чули су се и топовски удари.

- Ово је одлична атмосфера с обзиром на то да стадион уопште није пун. Волео бих да сам тамо на трибини с навијачима, али с овим картама не можемо да приђемо том делу. Искрено, да ово ураде у Канади, одмах би ишли затвор.

- Ух, ове ватре (бакље) и експлозије ме чине нервозном, не знам да ли бих могла тамо да будем - додала је Ивана.

На крају меча који су домаћини добили са 1:0 су Стив и Ивана рекли да су фасцинирани навијачима који су дали све од себе да подрже клуб, али да обавезно хоће да присуствују неком већем догађају, попут вечитог дербија.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".