Живот Жике Тодоровића поред бројни успешних улога и остварења, обележиле су и трагедије.

Након губитка оца, прослављеног глумца Боре Тодоровића, Жика се повукао у себе, али изненадна смрт трогодишњег сина Дејана потпуно га је сломила. Тај тмурни 21. децембар 2017. године заувек му је променио живот - оставио је неизлечиву рану и рупу у души која ће заувек стајати.

- Ја сваки дан гледам његове слике и љубим га и гледам те неке снимке на мобилном телефону. Ево сад је било пет година... Прошло... Пет и по година је сад кад дајем овај интервју. Још увек нисам стао на ноге. Сада радим неке рокенрол емисије и уопсте ме глума више не занима - започео је Срђан причу за емисију "Уна, дуе, тре шоу".

Фото: АТА имагес

 

 

Тодоровић је објаснио како је дошло до трагедије.

- Ставили смо га на поподневно спавање, пустили смо га пола сата дуже и већ је било касно, био је плав. Кад је дошла Хитна помоћ урадили су све, али докторка је рекла да је прекасно - рекао је глумац, а потом застао на тренутак.

- Случајна изненадна дечја смрт! То се зове кад дете умре у сну и обично се дешава деци од три до пет година. Наравно, радили су, како се каже оно кад гледају крв да ли је од нечега умро? И нису нашли ништа. И онда кад не нађу ништа ставе под 'СИДС'. То је званична болест која постоји у Америци. Ја сам причао са неким америчким паровима којима је исто дете умрло од СИДС-а. 'СИДС' - необјашњиво, зашто? Или на српском 'Случајна дечја изненадна смрт - открио је Срђан.

Новинарка телевизије Уна га је питала да ли је доживео да га син назове "тата", да ли је почео да прича и комуницира са њим, да ли га је осетио. Више пута је потврдио.

- Да! Таман је постао дечак, дечак - заплакао је.

Фото: Р. Адетић

 

 

Љубав са супругом Аном десила се на први поглед на Ади Бојани, која траје две и по деценије. Воле се истим интезитетом као на почетку везе, а губитак детета још више је утемељила њихову љубав.

Она се још увек није помирила са чињеницом да њеног сина више нема, и није се опоравила.

- Теже! Није још - казао је Тодоровић у једној емисији.

Упркос трагедији Тодоровић је захвалан што је, бар кратко, осетио како је то бити отац.

- Рецимо, да Ана и ја нисмо могли да имамо децу пошто многи парови не могу, да ли бих био срећнији? Не знам. Али, у сваком случају сам захвалан Богу што сам, ето, осетио како је бити отац - испричао је Срђан.

(Уна ТВ / Уна, дуе, тре шоу)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".