Незванично се сазнаје да је авион, пун горива, пао приликом полетања и да су у несрећи погинуле две особе. Наводно се ради о страним држављанима, супружницима.

Како се незванично сазнају тамошњи медији, страдали су немачки држављани. На лице места су упућене екипе Хитне медицинске помоћи и ватрогасаца. Због несреће су до даљег отказани сви летови.

Глас Истре пише да је модел авиона који је пао у Пули - Вирус Пипистрел. Реч је о авиону словеначке производње, двоседу са једним мотором, који производи компанија Пипистрел у Словенији и Италији.

Фото: Профимедиа

 

 

Продаје се као ултралаки и лаки спортски авион. Први модел је светло дана угледао 1999. године. Након тога је произведен у више варијанти с различитим моторима, распоном крила и конфигурацијама.

Прва службена објава стигла је и из "Зрачне луке" у Пули. Они наводе да се несрећа догодила након поднева и да су живот изгубили страни држављани.

- У току су службена поступања која спроводе надлежне службе те ћемо јавност правовремено обавестити о новим сазнањима чим нам нове информације буду доступне - истичу из ЗЛ Пула, додавши да изражавају дубоко саучешће због несретног догађаја.

БОНУС ВИДЕО: