"Крак мање" је вечерас премијерно приказан у Југословенској кинотеци, а речи оца Милована, чуле су се и у дневнику РТС-а.

Он је први пут проговорио о почетку борбе коју је његов наследник водио.

- За Нову годину је осетио нешто, кашљао је и нешто је напипао на стомаку тврдо. И ја сам тада био присутан. Скенер је показао да је нешто сумњиво - рекао је отац Милован, па додао:

Фото: АТА имагес

 

- Небојша је кратко трајао, али је оставио један одређени траг на младе људе и често пута сретнем људе који понављају неке реченице које је он изговорио на филму или на позорници. Тих 50 година, односно 49 колико је имао није остало без утицаја, без некога трага. Док жижак гори што би рекао наш народ, треба се борити до последње снаге. Да се очува жижак живота.

Подсетимо, отац нашег прослављеног покојног глумца у домаћим медијима говорио је о прераном губитку сина.

Неутешан, причао је о одрастању Небојше Глоговца у цркви и истакао да је највише поносан што се његов наследник за живота никада није обрукао, а томе сведоче дела која су остала након његове смрти.

Фото: Зоран Јовановић

 

- Јесте мука. Јесте жалост. Јесте бол, непребол, али, кад и данас стижу речи одасвуд: "Небојша се никад и нигде није обрукао, то вам даје снагу да у молитви и вери коју је и он живео, надвисите личну патњу." Молитва је најбољи лек, утеха и нада. Пре свега вера да је он сад са Богом живим, истинитим. Да је у бољем свету од оног који је оставио. Утеха је и у томе што се он остварио у овоземаљском животу, гласило је казивање проте Милована и неутешног оца покојног глумца Небојше Глоговца које је дао пре, ево већ сада, непуне три године. Волео сам његове улоге, пратио сам га. Ослушкивао пажљиво шта о њему говоре колеге, стручњаци. И нико није имао ружну реч да каже. Благонаклоност и расположење према његовој доброти, ако могу тако да кажем, трају и данас, годину и више од његовог упокојења - испричао је прота за Новости у марту 2019. и додао да је остао упаћен и да га се људи сећају: 

- Ја то видим и осећам, јер, нема дана да неко на његовом гробу, и пре него што ја тамо стигнем да упалим свећу, упали кандило, остави цвет. То није тренутак. То траје и то је однос према њему и његовом овоземаљском животу.

Фото: Инстаграм принтскрин/ laperiodistaindependiente

 

Његов отац испричао је како је изгледало Небојшино детињство.

- Одрастао је у цркви. У олтару су његови први кораци - прекинуо је тишину. И сад се, у црквеном певачком друштву, сећају коврџавог дечака, који је хору доносио нафору, на галерији. Њега је обликовала наша вера. И он је о томе немало пута говорио. Мислим да се све вредности, све врлине, као и мане, из куће понесу. Породица је темељ. Све што је касније надоградио Небојша је на том темељу подизао. Уградио у своје синове све истинске вредности - рекао је он.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: