Чланови посаде елитне 101. ваздушно-десантне дивизије летели су у среду са два јуришна хеликоптера ХХ-60 "Црни јастреб" када су се срушили око 22 сата по источном времену у округу Триг у Кентакију. Чланови посаде били су део једине ваздушне јуришне дивизије америчке војске под надимком "Орлови који вриште". Седиште им је у Форт Кембелу, који се налази на граници државе са Тенесијем, 60 миља северозападно од Нешвила.

- Два хеликоптера су налетела прилично ниско и чим су прешли куц́у нешто је пукло. Чуо се јак прасак и све се одједном угасило - рекао је један мештанин радију ВКЏ.

Џејмс Хјуз, који живи у округу Триг, рекао је за радио станицу ВКЏ да живи око пола миље даље и да је чуо нешто за шта је испрва веровао да је судар.

Крхотине из јуришних хеликоптера - за које се процењује да коштају више од 10 милиона долара сваки - пале су са неба и распршене су по земљи док су ватрогасне екипе стигле да угасе запаљени пламен преко ноц́и.

АБЦ њуз је у четвртак ујутро потврдио смрт свих девет припадника војске, позивајуц́и се на једног војног званичника. Узрок несрец́е се тренутно истражује.

Гувернер Кентакија Енди Бешер рекао је синоц́ да су из Форт Кембела стигле "тешке вести" јер се "очекују смртни случајеви". Додао је да ц́е више информација бити подељено када буде доступно и позвао људе да се моле за погођене.

Нондис Турман, портпарол Форт Кембела, потврдила је да су се несрец́е догодиле пре 22 сата у среду у округу Триг у близини ауто-пута 68.

- То су била два хеликоптера "Црни јастреб" којима је управљала 101. ваздушно-десантна дивизија. Чланови посаде су управљали летелицом током рутинске мисије обуке када се догодио инцидент - навела је Турман.

Ватрогасна јединица стигла је на место несреће како би угасила запаљени пламен од остатака хеликоптера.

(Дејли Мејл)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".