У Сплиту је данас нестао 11-годишњи Лука Москатело, а полиција тражи помоћ у његовом проналаску. Лука је нестао у Спинуту удаљивши се од Марјанских врата, а у тренутку нестанка био је обучен у тамну мајицу с капуљачом и сиве панталоне а имао је беле патике. Коса му је равна, светлоплава, висок је око 150 центиметара, а средње је развијене грађе за свој узраст.

У потрази за несталим Луком Москателом из Солина укључиле су се све расположиве полицијске снаге, а у помоћ је позвана и Хрватска горска служба спашавања због близине Парк шуме Марјан на месту где је дечак нестао. Како сазнајемо, Лука у Солину где живи иде иде и у школу па му је подручје Спинута и Марјана непознато.

У среду око 14 сати је био у близини Марјанских врата с оба родитеља када су приметили да га нема крај њих. Како су знали да им син не познаје предео на којем је нестао одмах су алармирали полицију.

Фото: nestali.hr

 

Један родитељ је отишао да пријави нестанак, а други је остао да тражи у близини места нестанка. Од Жељке Радошевић из ПУ сплитско-далматинске сазнајемо како су се полицијски службеници одмах упутили на терен.

- Сви полицијски службеници који су нам на располагању укључени су у потрагу. Затражили смо помоћ ХГСС-а јер се приближава ноћ, а у близини нестанка је парк шума с доста неприступачних терена - рекла је.

Потрага иде у два главна смера, на подручју где је Лука нестао и према Солину јер се претпоставља да је могао да крене и и према кући.

У случају да неко поседује информације о дечаку може да обавести најближу полицијску станицу или назове на број 192.

(Слободна Далмација)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".