Фергусон је најуспешнији тренер у историји Премијер лиге, са рекордних 13 титула. Он је на клупи Манчестер јунајтеда провео невероватних 27 година (од 1986. до 2013. године) и освојио је прво издање новооформљене Премијер лиге у сезони 1992/93. То је била прва титула за "црвене ђаволе" након 1967. године. Шкотски тренер је овај успех поновио још 12 пута, а последњи пут у његовој последњој сезони на клупи енглеског премијерлигаша.

Поред Фергусона, у Кући славних Премијер лиге налази се још шест играча које је овај славни менаџер тренирао - Дејвид Бекам, Ерик Кантона, Рој Кин, Вејн Руни, Петер Шмајхел и Пол Сколс.

Фото: Танјуг/АП

 

Фергусон је екипу са клупе водио на 810 утакмица и остварио је рекордних 528 победа. Поред тога, за тренера године проглашен је чак 11 пута. 

 

 

- Заиста сам пресрећан што сам уврштен у Кућу славних Премијер лиге. Част је када добијете овакво признање. Међутим, не ради се само о мени. Ради се о послу у Јунајтеду и вези коју смо имали током много година, тако да сам такође поносан на клуб, стручни штаб и играче - рекао је легендарни стратег.

Са друге стране, Арсен Венгер водио је Арсенал 22 сезоне (од 1996. до 2018. године), што је рекорд Премијер лиге, а три пута је завршавао као први на табели.

Фото: Танјуг/АП

 

Француски тренер је највећи успех остварио у сезони 2003/04 када је ушао у историју. У тој сезони Арсенал је дошао до титуле првака Премијер лиге без иједног пораза. 

Венгер је лондонски клуб водио је на рекордних 828 утакмица у Премијер лиги, остваривши 476 победа и 199 ремија. Награду за најбољег тренера освојио је у три наврата - 1998, 2002. и 2004. године.

Фото: МВ

 

- Желео бих да будем познат као неко ко је волео Арсенал, ко је поштовао вредност клуба и оставио га у позицији у којој може да расте и постане још већи - рекао је 73-годишњи тренер.

БОНУС ВИДЕО:

СРБИ "ЗАПАЛИЛИ" ПОДГОРИЦУ: Потпуна еуфорија уочи меча квалификација за Еуро 2024

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".