Као што је већ раније тужилаштво саопштило исти се сумњичи да је извршио кривишно дело Насиље у породици и кривично дело Противправно лишење слободе на штету невенчане супруге, као и да је извршио кривично дело Запуштање и злостављање малолетног лица и Кршење породичних обавеза у односу на дете.

У року од 48 часова осумњичени ће изнети одбрану пред тужиоцем, након чега ће се предузети све неопходне доказне радње у циљу утврђивања свих наведених кривичних дела која се осумњиченом стављају на терет.

Фото: Новости, друштвене мреже

 

Вештаци оценили да је адекватан као родитељ

Подсетими, поводом информација које су се појавиле у медијима, а које се односе на злостављање и занемаривање малолетног детета и насиља у породици од стране оца У. П. на Звездари, огласио се и Први основни суд у Београду саопштењем.

"Тужбом Градског центра за социјални рад Одељење Палилула од 5. априла 2016. године тражено је да се Н. Т. потпуно лиши родитељског права, а У. П. делимично у односу на малолетно дете Л. П. Први основни суд у Београду је 15. маја 2018. године донео правноснажну пресуду којом је делимично лишио родитељског права тужену Н. Т., и то права на чување, подизање, васпитавање, образовање, заступање, управљање и располагање имовином малолетног детета, док је у преосталом делу којим је тражено да се тужена Н. Т. потпуно лиши родитељског права, а тужени У. П. делимично лиши родитељског права тужбени захтев одбијен.

Фото: Друштвене мреже

 

Уједно је одбијен и предлог туженог У. П. којим је тражио да суд одреди привремену меру којом би до правноснажног окончања поступка малолетно дете поверио оцу ради самосталног вршења родитељског права. Одлука је донета на основу налаза и мишљења Комисије судских вештака Клинике за психијатријске болести “Др Лаза Лазаревић” од 31. маја 2017. године из ког произлази да код Н. Т. нема намере занемаривања родитељских дужности, док је тужени У. П. оцењен као адекватан родитељ који има психолошке и материјалне диспозиције за преузимање самосталне бриге над малолетном Л. П., као и да поседује услове за живот малолетног детета у свом домаћинству и да је способан да створи материјална средства за одгајање детета", наведено је у саопштењу. 

Мајка: Видела сам је пре неколико месеци, била је добро

Фото: З. Јовановић

 

Мајка осмогодишње Л. П. Невена Т. појавила се данас недалеко од зграде у Улици Ружице Сокић 8, у београдском насељу Миријево, у којој је њен бивши невенчани супруг неколико година заточену држао њихову ћерку.

Била је прилично нервозна, узнемирена и уплашена због присуства већег броја полицајаца. Ниједног тренутка није осудила поступак некадашњег партнера Уроша Пашајлића, за којим се трагало. 

- Он није такав, добар је отац. Видела сам дете пре неколико месеци, била је добро, није тачно да ју је држао у кади у купатилу - викала је Невена.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".