Детаљ који је изазвао аплауз свих присутних је парола посвећена легендарном нападачу Партизана и репрезентативцу Србије и Црне Горе - Андрији Делибашићу.

- Андрија, победи још једном - писало је на пароли у знак подршке Делибашићу у његовој борби против опаке болести.

Јавност је први пут сазнала за дијагнозу Делибашића током утакмице Црне Горе и Србије. Он болује од тумора мозга и води тешку борбу за живот.

Рођени Никшићанин био је члан "парног ваљка" од лета 1999. године до лета 2004. године и одиграо је 100 утакмица и постигао 48 голова и млади репрезентативац Србије и Црне Горе.

Био је двапут шампион Србије и Црне Горе са црно-белима уз један национални Куп, а био је део генерације која је играла у Лиги шампиона.

Тада је тресао мреже Порта и Олимпика из Марсеља, а касније је освојио португалску лигу са Бенфиком, а претходно је играо за Мајорку.

Фото: Н. Параушић

 

Потом је био у Браги, АЕК-у из Атине, Беира-Мару, Реал Сосиједаду, Еркулесу, Рајо Ваљекану, Ратчабурију и Сутјески где је 2015. године завршио каријеру.

Само годину дана касније постао је асистент у стручном штабу Партизана, док је две године касније постао помоћни тренер у подгоричкој Будућности.

Од новембра 2021. године самостално је водио Морнар из Бара.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".