Фарбање јаја лимунтусом, Фото: Принтсцреен/yоутубе/Кулинарус

Фарбање јаја природним методама одувек је занимало домаћице широм Србије. Ако сте већ испробале фарбање јаја помоћу соде бикарбоне, сада је време за лимунтус.

Многи већ сада почињу да размишљају о идејама за украшавање јаја, како би на време успели да набаве све потребне састојке и избегли празничне гужве.

Поред бројних познатих техника за шарање интернет је тренутно полудео за фарбањем јаја у лимунтусу. Уз ову технику добићете пескаст ефекат.

Све што вам је потребно је да у воду собне температуре сипате пуну кашику лимунтуса. Добро промешате смесу и убаците јаја. Немојте стављати превише јаја у шерпу како би ефекат био лепши. Кувајте их на средњој температури, а када вода прокључа кувајте још 10 минута.

Извадите јаје из боје на убрус да се осуше. Након 5 минута попримиће пескаст изглед због лимунске киселине, а шара ће вас одушевити. Уколико примените ову технику, нећете морати да додатно украшавате јаја јер ће заиста бити уникатно декорисана. Уколико желите за додатан сјај можете их премазати уљем, пише Ствар укуса.

БОНУС ВИДЕО: