Она је у серији "окренула леђа" Марашу (ког глуми Милош Биковић) и тада је шармирала Џона Бредлија (ког глуми Ерик Робертс) и Ворена (ког глуми Вилијам Болдвина) на једном састанку.

Софија Мараш, коју глуми Јована Стојиљковић, се тада обрачунала са Јелицом, и то због супруга Петра Мараша, а након завршетка епизоде је Србија полудела за њом.

Анђелика Симић важи за једну од најангажованијих позоришних глумица. Тешко је и набројати све представе у којима је играла, а за неке улоге је добила и награде. Широј јавности постала је позната по серијама „Премијер“, „Заустави време“ и „Позориште у кући“.

Рођена је у Великим Црљенима, селу код Лазаревца. Тамо је завршила основну школу, а средњу у Лазаревцу. Имала је дивно детињство. Летње и зимске распусте највише је волела да проводи код баке и деке у Дрвенику поред Рашке. Код њих је, потпуно слободна, јурила њивама, шумама, играла се поред средњовековне цркве Павлица на оближњем брду. Како наводи прва и неостварена жеља јој је била бављење балетом и плесом.

- Озбиљно сам желела да се бавим тиме. Не знам да ли сам више патила ја или моји родитељи што нису могли то да ми пруже. Радили су и нису били у прилици да ме возе стално до балетске школе, која је тада постојала само у Београду - присећа се талентована глумица. Као мала, била је јако креативна и учествовала је у разним сеоским радионицама.

Режирала је још од четврте године. У позоришној трупи су, поред ње, били њен брат Александар и сестра од тетке Сташа. Драматизовали су вицеве, смешне приче, певали, правили мјузикле, а затим окупљали читаво село да их гледа. Креирала је Анђелика и костиме, а представа није смела да прође ни без сценске шминке. Обожавала је да изводи представе под отвореним небом па се том приликом и појавило интересовање за глуму.

- Људи с њиве сврате да попију чашу воде с бунара моје нане, која је одлична, планинска. Узму онда шећер и воду, кафу, а ми им, онако, под ведрим небом изведемо представу. Смејали су се од срца, аплаудирали. Одатле потиче моје интересовање за глуму. Нико у породици није из света уметности - прича Анђелика.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: