Молимо грађане уколико га препознају са фотографије или имају било какве информације о његовом кретању обавесте полицију на број телефона 192 или 011/2751-630.

Подсетимо, девојчица (8) коју је отац Урош Пашалић (37) годинама држао као роба у стану на Звездари, нађена је у склупчана у кади и дезорјентисана.

- Две полицајке су провалиле у стан и пронашле девојчицу у кади. Била је склупчана и дезорјентисана. Једва је говорила, а још увек се не зна да ли је излазила напоље. На кади је било неколико кесица переца и остаци убуђале хране које је девојчица јела. Такође, ту је и једна фотографија на којој су мушкарац и девојчица за које се претпоставља да су Урош и дете - рекао је саговорник из истраге овог случаја.

Наводи да је дете припало оцу на старање након што је мајка завршила у психијатријској установи, јер је, под дејством наркотика напала своју мајку.

Фото: МУП

 

Подсетимо, пре 4 дана дежурни заменик јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду је обавештен од стране полицијских службеника да је у ПС Палилула дошла Ивана Л. (47) која је пријавила насиље од стране невенчаног супруга Уроша Пашајлића (37), који јој је нанео видне телесне поведе.

Наиме, заменик јавног тужиоца је дао налог да полицијски службеници због хапшења осумњиченог оца насилно уђу у стан, обзиром да нико није отварао врата. Он није био у стану, али је пронађена девојчица старости 8 година која је одмах упућена на лекарске прегледе и смештена у Дом за незбринуту децу, одакле је пребачена у дечију клинику ради даљих детаљних прегледа, будући да је констатовано да је дете неухрањено и запуштено.

Фото: Новости

 

По налогу дежурног заменика јавног тужиоца одмах је расписана потрага за осумњиченим Уроша Пашајлића због сумње да је извршио кривично дело Насиље у породици, потом Противправно лишење слободе невенчане супруге, као и да је извршио кривично дело Запуштање и злостављање малолетног лица и Кршење породичних обавеза у односу на дете.

До сада је тужилаштво дошло до сазнања да је девојчица – дете (2015) одлуком суда поверено на старање оцу, обзиром да је мајка раније била зависник, а да је утврђено да је отац подобан родитељ.

Фото: Новости

 

Након што осумњичени Урош Пашалић буде ухапшен , биће му одређено задржавање како је то наложено од стране дежурног заменика јавног тужиоца дана 24.03.2023. године, те ће у законском року бити саслушан на околности извршења кривичних дела која му се стављају на терет, а затим ће тужилаштво спровести доказни поступак о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

БОНУС ВИДЕО:

ВАТРЕНА СТИХИЈА У НИШУ: Пожар однео један живот

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".