Мелита Бихали први пут се појавила на телевизији у филму "Гастронаути" још 1970. године, а од тада је играла у многим домаћим серијама и филмовима, укључујући најновије остварење "Петак 13." из 2018. године, у којем је глумила власницу кафане, као и "Није све као што изгледа" из 2019. године, где је тумачила улогу Јадранке.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Centar Film

 

Међутим, мало људи зна да је Мелита због брака пропустила многе важне улоге. Била је удата за Ивана Бихалија, сина књижевника, оснивача Нолита, Павла Бихалија. Иван је био веома љубоморан и због тога је Мелита морала одбијати неке улоге које би јој можда могле променити каријеру.

Гостујући у једној емисији, Мелита је говорила о својој улози у познатој серији "Маратонци", по којој је сви памте.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Prikazuje

 

- Колико год да сам срећна исто тако сам и љубоморна, јер много тога сам радила у животу, а само по Маратонцима да ме памте ни је ми баш комплимент. Мене и дан данас питају да ли је Пантелија умро. Волим све оно што сам урадила од оних мањих до већих.

- То је филм за сва времена. Памтим га по томе што смо радили највећи део филма радили у подрумима у Панчеву. Атмосфера је била језива, баш да би одговарала филму. Било је предивно.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: