Мирис печене или пржене рибе тешко је излуфтирати или уклонити, што из просторија, што са руку или судова у којима је припремана, па није згорег унапред знати решење.

Уколико је риба дуже времена стајала у посуди у којој је припремана, довољно је да у истој прокувате црни чај. Мирис ће нестати као да га никада није ни било.

Фото: Профимедиа

 

Приликом припреме рибе, у уље у коме се риба пржи или пече додајте неколико капи лимуновог сока, а посуду у којој ћете је држати до служења истрљајте половином лимуна.

Мирис са руку можете уклонити талогом од црне кафе - једноставно их истрљајте и оперите сапуном.

Док припремате рибу, отворите прозоре и пустите да ваздух циркулише, а можете направити и природни освеживач просторије.

Фото: Профимедиа

 

Скувајте воду са кором лимуна, када се охлади сипајте је у боцу са распршивачем и користите за освежавање ваздуха у просторијама.

Осим тога, можете сипати сирће у посуду и оставити је неко време да стоји на једном месту. Непријатни мириси нестаће за тили час. 

БОНУС ВИДЕО: