- Ништа се ту није тајило и није се нико штитио, конгрегација из Рима је то потврдила - обрушио се бискуп Владо Кошић на медији приликом конференције за штампу која се данас одржала. Он је наиме одговарао на новинске тврдње о прикривању педофилије у католичкој цркви - преноси Индекс.хр.

- Не можете ви новинари бити толико против тог као што смо ми, људи Цркве. Ја сам мач, мислим, немилосрдно ћу прогонити такве злочинце јер сматрам да је то недопустиво - обратио се овим речима хрватским медијима Кошић.

"Медији пропагирају порнографију"

Бискуп се у усменом излагању оштро устремио на окупљене новинаре.

- Медији који пропагирају порнографију и не знам какве еротске филмове, сад су они испит друштва и савести, а ми у Цркви смо као неки педофили, прикривачи злостаљача, мислим - потпуно изокренута перцепција која се намеће и потпуно је неточна - истиче он.

Осврнуо се на случај педофилије из Сотина где је бискуп Ђуро Хранић годинама одбијао да санкционише локалног свештеника.

- Неприхватљиво је. Осуђујем свако насиље и ту Црква, за разлику од других институција, пуно ради - истакао је и оградио се како није пратио изјаве свог поменутог колеге бискупа.

Свештеник претио пиштољем

Подсетимо, хтватску јавност је узнемирила јавна исповест 31-годишње жене из Сотина коју је годинама сексуално злостављао њен жупанијски свештеник.

- Ја сам кренула са 7 министрирати, а што се тиче додиривања, то је кренуло већ негде са 8 или 9 година, с тим да, кад сам имала 12,13, кад сам ушла у пубертет и како сам телесно сазревала то је додиривање постало пуно интензивније - испричала је тада Ана за хрватске медије. 

- Показао ми је пиштољ и он ми је рекао да мора имати самообрану јер га људи негативно доживљавају - открила је Ана која је била свесна да је то било само застрашивање.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: