Ово, за "Новости", прича Бобан Славић (51), из села Лепине, код Липљана, у чији су дом синоћ четврти пут упали пљачкаши. Отац троје деце - једног малолетног и двоје студента - каже да лопови нису успели у последњем походу, јер се породица вратила кући и прекинула им "посао":

- Побегли су када су чули да долазимо, а супруга је прва ушла у кућу и приметила побацане ствари, поломљен прозор и разваљене ролетне. Она је и даље веома узнемирена, посебно што ни виновници ранијих пљачки нису пронађени.

Из Канцеларије за Косово и Метохију поручили су да је удар на породицу Славић унео немир и страх код Срба који живе у централном делу КиМ:

- Учестали напади на српску имовину још једном су показали неопходност веће заштите српске заједнице на централном Космету и адекватног реаговања и санкционисања починилаца. Срби нису легитимне мете ни по једном основу и сваки удар на било коју српску породицу мора се третирати с највећом пажњом.

Срђан Поповић, начелник Косовског округа, истиче да је покушај пљачке Славића притисак на ову породицу, али и на све Србе, с циљем да живе у страху и без економске егзистенције, што би довело до тога да морају да напусте домове:

- На жалост, полиција и припадници КФОР, задужени за безбедност на овом подручју, доприносе томе нечињењем, односно тиме што не проналазе починиоце.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".