Градоначелник Пуле, Филип Зорчић отказао је концерт наших певача у његовом граду па се о тој теми пише данима у медијима. Поред тога, председник Хрватске Миловановић је изјавио да не слуша цајке. 

Фото: Профимедиа/Алекса Станковић/ATA имагес/Принтскрин/Јутјуб/ ArtCaffe

 

Поводом овог случаја огласила се хрватска певачица Мирјана Брадић која ради на хрватским весељима. 

- Најтеже је свирати венчања. Бенд никад не зна каква ће бити конструкција гостију и од нас зависи каква ће бити свадба. Могло би се о томе нашироко и надугачко, но генерално, све се своди на лицу места.  Управо након тамбурице гости почну тражити народњаке. Обавезно неко довикне: "Знате ли нешто од Халида?" Зна се често догодити и да се младенци с којима сам претходно договорила да не певам народњаке придруже на подијуму одобравајући жеље својих гостију. Нисам никад имала случај да је неко био незадовољан јер се свирао неки народњак – каже Мирјана и додаје:

- Најчешће изводимо песме Халида Бешлића, Хариса Џиновића, Мирослава Илића, Ханке Палдум и Наде Обрић. На њен хит ‘Дуго те, дуго очекујем‘, сви дословно откидају.

 

 

Мирјана је изјавила да је теже певати новокоповану музику од старих народних песама: 


- Иначе, треба направити разлику између народне музике и цајки. Народњаци имају тај неки лаганији ритам, воле га генерације које су живеле у бившој Југославији. Цајке не певам јер су ми захтевне за извођење, то је некакав микс румбе и самбе, дивим се оним женама које то могу с лакоћом да певају - рекла је она за хрватске медије, па додала:

- На друштвеним мрежама се многи приказују као велике патриоте и домољуби, а онда се веселе уз народњаке. То је лицемерно. Ниједан музички правац се не сме исмевати и раздвајати људе, а ми као друштво се морамо макнути од те теме.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: