Духовити глумац је изгубио битку 26. марта 2016. године са тешком болешћу. Касно је сазнао то, а последње тренутке је желео да проведе са породицом. 

Огњен је био његов велики пријатељ и често је о њему говорио са поштовањем. Њих двојица су 2005. године основали музичку групу "Фламингоси" која је била популарна у Србији и Црној Гори. Учествовали су на Беовизији песмом "Луди летњи плес", а песме које је публика зоволела биле су "Обала" и "Љубав". 

Амиџић је у знак сећања на колегу и пријатеља истетовирао фламингосе на руци.

- Одувек ми је била жеља да истетовирам фламингосе. Размишљао сам да то урадим још док је Маринко био жив, а сада је та жеља постала још јача. Тај фламингос има значење и веће од музике. То је посебна птица која носи егзотику, асоцира на удаљене пределе. Све то заједно ме натерало да урадим тетоважу. Када смо дали име бенду, то је за Маринка и мене имало посебан значај - рекао је својевремено Амиџић.

Фото: Нпортал

 

Огњен је био са Маринком био и у тешким моментима. У њиховим последњим разговорима је све речено. Огњену је жао што Маринко није на време лечио болест:

- Најгори осећај је био тај што ти знаш да од тога нема ништа. Знали смо сви, барем по ономе што су нам доктори рекли, али држиш један промил могућег чуда. Капирали смо се нас двојица и у тим последњим причама и тим неким шетњама које смо обављали, тада смо рекли све. Није остало неких недоречених ствари, јер ти када имаш, по мом мишљењу, то суштинско капирање са неким, већ смо се ми добро упознали, није било више шта на том пољу да се каже. Мени је само жао што он није успео да то предупреди или открије у неком можда ранијем стадијуму. Да ли би то успело да се реши или не... Али, то је живот и, буквално је, ето, то то. Био је специфичан, ми смо се ту скапирали, ми смо 11 година радили. Када се дружиш и када радиш, једноставно када видиш ту особу у свим ситуацијама знаш какав је - говорио је Огњен.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: