Батиновић је преминуо у КБЦ у Сплиту, а вест о његовој смрти потврдила је његова сестра Ненси Батиновић.

Батиновић се борио с упалом плућа и ковидом, а због отежаног дисања стављен је на респиратор. Животну битку је изгубио након што је скинут са респиратора.

Редитељ је недавно почео да комуницира, и таман када су сви помислили да ће се извући, стигла је најгора вест. Ненси је почетком марта објавила јавности да је Батиновић скинут са респиратора.

 

 

- Од понедељка више није на респиратору, а већ три недеље није у коми. Данас му је извађен један дрен са плућа, један је остао на другом плућном крилу. И даље је у болници на интензивној нези, а ту је од 18. јануара, рекла је Ненси Слободној Далмацији 9. марта.

Режирао је неке од најбољих спотова које смо видели.

Жаре Батиновић је рођен 1. марта 1966. године у Сплиту, а снимање спотова почео је почетком деведесетих. Батиновић је режирао спотове за највеће хрватске и регионалне звезде. Најпознатији по радовима са Бајагом ("Даљина, дим и прашина") Оливером Драгојевићем ("Траг у бескрају"), Џибоннијем ("Темпера").

 

 

За Оливера Драгојевића Жаре је направио чак 15 спотова, али и два документарна филма и двоструки ДВД и то у периоду од 2000. до 2006. године. Били су и јако блиски пријатељи, а својевремено је Батиновић рекао да је с ових простора највише уживао радити управо с Оливером и Бајагом.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".