Снажан торнадо погодио је суноћ руралне области америчке савезне државе Мисисипи и однео најмање седам људских живота и изазвао разарања дуж своје путање у дужини од око 160 километара, саопштиле су федералне и локалне власти.

Торнадо је уништио бројне објекте и онеспособио електродистрибутивну мрежу, наводи се у извештају Националне метеоролошке службе, пренео је раније АП.

Олујно време донело је и град величине лоптица за голф у неколико држава на југу САД због чега су власти издале упозорење на "опасност по животе људи".

Национална метеоролошка служба потврдила је да је торнадо проузроковао значајну материјалну штету у подручју удаљеном 96 километара североисточно од Џексона, у држави Мисисипи.

Градови Силвер Сити и Ролинг Форк претрпели су разарања од торнада који је наставио да се креће даље у правцу североистока брзином од 113 километара на сат без слабљења, ка Алабами у правцу градова Вајона и Ејмори.

Позивајући се на извор у Агенцији за управљање ванредним ситуацијама Мисисипија, америчка ТВ мрежа АБЦ је пренела да су у току операције потраге и спасавања у окрузима Шарки и Хамфрис, преноси Ројтерс.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".