Серија је премијеру доживела 1987. године, а последња епизода је први пут емитована 1991. године. Управо због тога она носи епитет последње југословенске серије, будући да су свега неколико дана након окончања серије Словенија и Хрватска прогласиле независност од СФР Југославије.

Главне улоге, односно чланове породице Попадић, маестрално су одиграли Марко Николић, Светлана Бојковић, Борис Комненић, Драган Бјелогрлић и Лидија Вукићевић.

Ипак, мало коме је познато то да је Бојковићева била премлада за улогу Емилије Попадић - мајке Саше, Бобе и Виолете.

Фото: Данило Цветановић

 

Наиме, Светлана је свега 15 година старија од Лидије Вукићевић, а тек 10 од Бориса Комненића, па им по том параметру никако не би могла бити мајка, иако је таква поставка ствари на малим екранима.

Има глумаца и коју су одбили улогу у серији, а једна од њих је и чувена Дара Џокић.

Фото: Н. Фифић

 

Глумица због обавеза у позоришту није могла да се прихвати посла, а ангажман на пројекту ТВ Београд касније је прославио њене колегинице Светлану Бојковић, Лидију Вукићевић и друге. Дара је тада имала тек тридесетак година и могла је да игра и Емилију и Виолету Попадић.

- Одбила сам „Бољи живот“, што се не зна. Требало је да играм једну од главних улога. Не знам како то да објасним. Радила сам тада много у позоришту. Уопште нисам била свесна коју ће гледаност имати та серија. Не кајем се ни због један свог поступка. Тако је требало да буде - рекла је Дара Џокић гостујући у једној ТВ емисији.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: