Глумац Драган Маринковић Маца осврнуо се на ову тему, а као пример навео Марију Шерифовић, истичући да му није јасно због чега геј мушкарци певају о љубави према жени, и обрнуто.

- Ови што су гејеви, што не певају о дечку него певају о девојкама. Џорџ Мајкл није певао о мушкарцима. Марија Шерифовић не пева о девојчици, и она пева о фрајеру - рекао је Драган Маринковић Маца у подкасту "Radin & Ronin", док је водитељка констатовала да победница Евровизије пева - о љубави.

- Ма све је супер, пева о љубави, али немој ти мени сада... Да ли сам ја изашао на улицу, зауставио саобраћај и рекао: „Ја сам хетеросексуалац“? Немам проблем, има милион гејева и нека их. Што више гејева, више слободних жена, али немој ме, јаране, оптерећивати. Ниси ти малинар да зауставиш саобраћај, па да ме малтретираш - рекао је Маца.

Подсетимо, Марија Шерифовић прва је и до сада једина естрадна личност која је у Србији јавно проговорила о својој сексуалности. Шерифовићева је 2013. године снимила документарни филм „Исповест“ у којем је признала да воли жене.

- Лезбијка сам! Била сам са девојком, и то је диван осећај. Могу вам рећи да је супер имати однос са неким чија брада не боде - рекла је тада Марија, а чак је и у неколико песама певала о љубави према истом полу. Својеврсну химну ЛГБТ популације Марија је снимила 2014. године, када је отпевала песму „Ја волим свој грех“ у којој је поручила свима да се неће извињавати због онога шта је. „Ми исти смо пол, и нека сам трн ја у оку за све, мени грех име је“, стихови су Маријине песме која на Јутјубу има скоро пет милиона прегледа. Током јавних иступа Шерифовићева је увек истицала да се залаже за права сексуалних мањина, а 2017. године укључила се у кампању „Биће боље“, која је била посвећена младим ЛГБТ особама.

Фото: Н. Скендерија

 

- Уколико је потребно да се диже било каква буна, било какав устанак у породици, ја гласам и за то - рекла је тада Марија, и додала да нико није крив за то што је рођен овакав или онакав.

- Ваше право је да будете срећни и да живите свој живот с ким год желите. Ваше право је да будете своји - рекла је тада Марија.

Марија је на дочеку 2022. године певала испред Скупштине, а њен наступ остао је упамћен по томе што је, након што је извела последњу нумеру, иза ње на бини преко свих ЛЕД екрана била постављена застава са дугиним бојама уз поруку „љубав је закон“, што је био и слоган тадашњег Прајда.

БОНУС ВИДЕО: